Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Tatil cehennemi! - Turizm Haberleri

        İspanya'da bulunan adanın belediye meclisinin aldığı kararlar dudak uçuklatıyor. Örneğin kapalı alanda sigara içenler 600 bin, uygunsuz bir yere idrar yapanlarsa 1500 euroyu gözden çıkarıyor

        İspanya'nın turizm cenneti Mayorka Adası bugünlerde çevreyi korumak amacıyla aldığı sert önlemlerle gündemde. Özellikle Alman turistlerin tercih ettiği Mayorka'da sahilde alınan önlemler tatilde dağıtmayı seven turistlerin tepkisini çekti. Alman Bild gazetesinin haberine göre, Mayorka Belediye Meclisi tarafından alınan kararlarda, havuza ya da uygunsuz bir yere idrar yapan kişiye 1500 euro ceza kesiliyor.

        GİTAR ÇALMAK 300 EURO

        Akşam'daki habere göre, en ağır ceza da restoran ve bar gibi kapalı alanlarda sigara içenlere veriliyor. Eğer buralarda sigara içerken yakalanırsanız, 600 bin euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. İzin verilen alanların dışında yüzmek ya da yüzerken başka birinin hayatını tehlikeye atmanın cezası da 3 bin euro. Sahilde bir müzik aleti çalanlar ya da köpekle dolaşanlar ise daha şanslı. Onlar 300 euro ödediklerinde kurtuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ