Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Türk Geceleri"ne yoğun ilgi!,turist,turizm,tatil,Kapadokya,bayram tatili,Nevşehir - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki kayadan oyma mekanlarda düzenlenen ''Türk Geceleri''ne bölgeye gelen turistler yoğun ilgi gösteriyor.

        Anadolu'da birçok medeniyete ev sahipliği yapan, pericaları, yer altı şehirleri, vadileri, kayadan oyma kiliseleri ile yılda 2,5 milyon turisti ağırlayan Kapadokya bölgesi, misafirlerine farklı alternatifler de sunuyor. Kına gecelerinin canlandırıldığı, zeybeklerin oynandığı, Türkiye'nin her coğrafyasından oyunların sergilendiği Türk Geceleri ile bölgeyi gezmeyen gelen turistler hem eğleniyor hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.

        Avanos ilçesinde bu alanda faaliyet gösteren işletmenin müdürü Ruhi Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 450 kişi kapasiteli iş yerinde 7 yıldır çalıştığını, iş yerinin yıllar önce narenciye saklamak için kullanıldığını söyledi.

        Kuş, "Türkiye'nin 7 bölgesine özgü halk oyunlarını sergiliyoruz. Gösteriye verilen aralarda Türk müziğinden örnekler sunup, kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

        365 GÜN TÜRK GECESİ

        Turistlerin, her geçen yıl ilgisinin arttığı etkinliği beğeniyle izlediklerini ifade eden Kuş, şöyle konuştu:

        "Bizim gözlemimiz, Türk Gecelerine ilginin her yıl arttığı yönünde. Dünyanın farklı coğrafyalarından Kapadokya'ya turist geliyor. Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda'dan gelen gruplar var. Bölgeye 3-4 kez geldiğini söyleyenler var. Amerika ve Brezilya'dan da gelenler oluyor. Yılın 365 günü Türk Gecesi yapıyoruz. Avrupalı gurupların gelmediği aylarda Japonya, Kore, Çin, Tayvan ve bazı Uzak Doğu ülkelerinden grupları ağırlıyoruz. Turistler, Türk Geceleri'nden memnun olduklarını, bu bölgeyi sevdiklerini ve tekrar geleceklerini söylüyor."

        Türk Gecelerinde özellikle Türkiye'nin farklı coğrafyalarını temsil eden zeybek, horon, halay gibi oyunları sergilediklerini kaydeden Kuş, Türk düğünlerinde gerçekleştirilen kına gecelerinin de canlandırıldığını, oyunlara turistleri de dahil ederek daha eğlenceli vakit geçirmelerini sağladıklarını belirtti.

        Son 1 yılda 150 bin turisti ağırladıklarını belirten Kuş, "Bölgede faaliyet gösteren kayadan oyma 7 mekanda Türk Gecesi yapılıyor. Özellikle yılbaşı programlarında günler öncesinden rezervasyon yaptırılıyor. Son yıllarda yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistler de Türk Geceleri'ne ilgi gösteriyor" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ