Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maldiv’de 18 hektarlık bir ada alarak 120 milyon dolarlık dev bir yatırım yapan ve Türkiye ekonomisi ile turizme çok büyük bir katkı sağlayan Abdurrahman Akarsu Holding, 26 yıldır inşaat, ithal mutfak, dekorasyon ve turizm alanında kazanmış olduğu tecrübeyi Maldiv adalarında yapacağı dev otel ile bütünleştirecek.

        MALDİV ADASI EN GÜZEL 5'TEN BİRİ

        Maldivler Cumhuriyeti’nin en büyük özel hastanelerine sahip olan ADK Travels Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Nashid ile Abdurrahman Akarsu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akarsu, düzenledikleri imza töreni ile ortaklıklarını resmen ilan ettiler.

        Abdurrahman Akarsu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akarsu, yaptıkları 120 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye ekonomisine ve turizme çok önemli bir katkı sağlayacaklarını belirterek, “Yapacağımız tesisin şu ana kadar yüzde 65’ini tamamladık. Tesisimiz 5 yıldızlı otel konforunda 136 adet beach ve water villadan oluşacak. Ve bunların 26 tanesi özel müşterilere 44 seneliğine devredilecek ya da devre tatil sistemi ile kiralanacak. Ayrıca tesisimizde tenis kortundan tutun, golf sahasına, spor merkezinden, spaya aradığınız her şeyi bulabileceksiniz” dedi.

        Aldıkları adanın Maldivler’in en güzel 5 adasından biri olduğuna değinen Akarsu, “Aldığımız ada toplamda bin dönüm, denizin üzerine de görkemli evler yapmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu. Akarsu, otelin tüm mimarisinin de Karagenç Mimarlık tarafından yapıldığını ve yapımında 250 kişinin çalıştığını söyledi.

        500 KİŞİYE İŞ OLANAĞI

        Projeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eren Akarsu da, 35 yıl önce kurulan holdinglerinin bu güne kadar hep inşaat yaptığını belirterek, ‘Bugün düşündük ki 35 yıllık inşaat birikimimizi Maldivlerde kullanalım. Bu güne kadar hep Afrika, Rusya gibi ülkelere yatırım yaptık. Yakın zamanda Türkiye’de de çok görkemli bir otel yapmayı planlıyoruz’ dedi. Yapılan otel de 500 kişilik personel istihdamı da gerçekleştireceklerini ifade eden Akarsu, 2013 yılının Eylül ayında bitecek otellerinin açılışını da çok görkemli birşekilde yapacaklarını dile getirdi.

        ADK Travels Chairman Ahmed Nashid de imza töreninin ardından yaptığı açıklama da, ADK Travelsın 25 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, ‘Sağlık sektörü bizim en güçlü olduğumuz sektör. Abdurrahman Akarsu Holding ile yaptığımız bu anlaşmadan dolayı çok mutluyuz. Projemiz Maldivler’in en büyük projesi olacak. Aldığımız ada Maldivlerin en güzel ve kullanışlı adası ve biz bu güzel adada fantastik güzellikte bir resort inşa ediyoruz. Umarım bu güzel yer, Türk insanları için de çok mutluluk verici olur’ dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ