Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları İstanbul'da spor salonları kongre turizmine açılıyor - Turizm Haberleri

        ÜNSAL EREKE/HABERTÜRK

        Ağırladığı yıllık uluslararası kongre sayısını 2011 yılında 113'e ulaştırarak dünya 9'unculuğunda bulunan İstanbul'da artan kongre talebini karşılamak için yabancı ziyaretçilere stadyumların kapıları da açıldı. Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük kongre düzenleyici gruplarının katıldığı IMEX Fuarı'nda İstanbul'u tanıtan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, "Ekonomik kriz nedeniyle, şimdiye kadar Amerika'da yapılan kongreler şimdi yönünü Avrupa'ya çevirdi. Burada kalite ve fiyat ile kültür bakımından İstanbul öne çıkıyor" dedi. 5 yıl içinde dünyanın en fazla kongre yapılan 5'inci şehri olacaklarını anlatan Fisunoğlu, Vegas'taki fuarda artan talebi karşılamak için Ataşehir'deki 15 bin kişilik Ülker Arena başta olmak üzere futbol ve basketbol sahalarını da kongrelere açmak için sunumlar yaptıklarını ifade etti.

        STADYUMDA KONGRE

        Elif Balcı Fisunoğlu, "Geçen yıl düzenlediğimiz kongreler bakımından dünya yedincisi iken bu yıl birer kongreyle 9'unculuğa düştük. Sayıları artırmak için bu tür fuarlara gidiyoruz. İstanbul'da artan yatak kapasiteleri ve kongre merkezlerinin yanı sıra maçların yapıldığı Ülker Arena gibi mekânlarla bu mümkün olacak. Bunların yanına stadyumları da koyacağız" ifadelerini kullandı.

        600 MİLYAR DOLAR GELİR YARATIYOR

        ICVB Yönetim Kurulu Başkanvekili Yılmaz Tecmen ise dünyada kongre turizminden yıllık olarak 600 milyar dolarlık gelir elde edildiğini belirterek, "İstanbul'un marka değerinin artması sonucu son yıllarda ilk 10 ülke arasındaki yerimizi sağlamlaştırdık" dedi. Sadece Miami'nin 30 milyon dolarlık tanıtım bütçesi olduğuna dikkat çeken Tecmen, kendilerinin ise tanıtımı 1.2 milyon dolarlık bütçe ile yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

        25 BİN KİŞİLİK KONGRE İÇİN SEFERBERLİK

        Uluslararası Kardiyoloji Derneği'nin 25 bin kişilik kongresini İstanbul'a almak için ilgili bütün kurumların seferber olduğunu anlatan Elif Balcı Fisunoğlu, "Mesela THY bir uçağını‘kardiyo' resimleriyle giydirme kararını bize bildirdi. Herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ