Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EKPSS tercih ve yerleştirme sonuçları ÖSYM ile sorgulama: EKPSS tercih sonuçları 2022 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
        1

        Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında tercih başvuruları, 5-14 Ocak tarihlerinde ÖSYM tarafından alınmıştı. Adayların gözü ÖSYM'den gelecek olan "EKPSS tercih sonuçları açıklandı" duyurusuna çevrildi. Peki, 2022 EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 EKPSS ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM EKPSS sonuç sorgulama ekranı

        2

        EKPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        EKPSS adayları tercihlerini, 5-14 Ocak tarihleri arasında tamamlamıştı. EKPSS tercihleri tamamlanmasının ardından gözler tercih sonuçları açıklanma tarihine çevrildi.

        EKPSS tercih sonuç tarihi hakkında ÖSYM'den bir açıklama henüz yok. Geçen yıl tercihler 19 Ocak'ta sona ermiş sonuçlar ise 26 Ocak'ta erişime açılmıştı. EKPSS tercih sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

        ÖSYM AİS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.