Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Babasını akciğer kanserinden kaybeden 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Suzan Çakmak, aldığı tedavileri sonucu meme ile kemik kanserini yenmeyi başardı. Hastalığı sürecinde öğrendiği "Magnet" yapımı kendisine terapi olan Çakmak, aynı zamanda ekonomik kazanç da elde etmeye başladı.

        Elazığ’da yaşayan 2 çocuk annesi Suzan Çakmak, 4 yıl önce meme kanseri oldu. Ardından ameliyat olan ve tedavi gören Çakmak, meme kanserinden kurtuldu fakat bu esnada babası akciğer kanseri oldu. 2 yıl önce babasını kanserden kaybeden Çakmak, Medical Park Elazığ Hastanesinde kontrollere gittiğinde kemik kanserine de yakalandığını ve 4. evre olduğunu öğrendi. 8 ay boyunca her hafta kemoterapi alan 2 çocuk annesi, bu sırada kendini meşgul etmek ve stresten uzaklaşmak için magnet yapmaya başladı. Yaptığı magnetleri Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’na (KAHEV) gönderen Çakmak aynı zamanda maddi gelirde elde etti. Çakmak, aldığı tedaviler ve stresten uzak tutan magnetler sayesinde kemik kanserini de yendi.

        "Ben yendiysem herkes yener"

        Kanser olduğumu 2015 yılında öğrendiğini belirten Suzan Çakmak, “Göğüs kanseri olduğumu öğrendiğimde ağrı falan yoktu. Sadece şekil değişikliğinden dolayı gittim. Doktorlarla görüştüm ve biopsiler yapıldı. Kanser olduğum ortaya çıktı. Ameliyat oldum. Kemoterapi ve ışın tedavisi aldım. Kanserin adı zor ve ağır geliyor. Ama yenilmeyecek bir hastalık değil. Ben yendiysem herkes de yener. Bu sırada babamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik. Onunda tedavileri sürdü. 2017 yılında babamı kaybettim. Daha sonra rutin kontrollerime gittim. Bu sefer kanserin kemiğe attığını öğrendim. Tekrarda ağır bir kemoterapi süreci başladı. 8 ay kemoterapi aldım. 4. evre olduğunu öğrendiğinde psikoloji ve morali bozuluyor. Kurtulamam diyor ama kurtarılmayacak bir şey değil. Kanseri yenmek bizim elimde olan bir şey. Kanseri güçlü değil biz güçlüyüz” dedi.

        "Magnetle terapi yaptım"

        Kanseri yendiğini dile getiren Çakmak, “Şuan koruyucu hap alıyorum. Aylık kontrole gidiyorum. Başka bir tedavi almıyorum. Kanseri bir nevi magnetle terapi yaparak yendim Magnetlerle uğraştım. Önce araştırdım. Evde boş boş oturmaktansa kendime uğraşacak ufak tefek bir şeyler buldum. Hem çok güzel bir terapi hemde maddi yönden ufakta olsa bir gelir. Hala da devam ediyorum. İnsan kanserim diye kendisini bırakmaması gerekiyor. Kanseri yeneceğim demek lazım, başka bir şeyi yok. O beni yenmeyecek. Çünkü kanser değil ben güçlüyüm. Kanser yenilmeyecek ve tedavisi olmayacak bir hastalık değil. En büyük tedavi bizde bitiyor” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler