Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eleq ipucu sorusu cevabı 21 Mart: Ameliyatlarda yaraları dikmek için kullanılan, hayvan bağırsağından yapılmış ipliğin adı nedir? 20.00 Eleq ipucu

        Eleq ipucu sorusu 21 Mart saat 20.00 yarışması için "Ameliyatlarda yaraları dikmek için kullanılan, hayvan bağırsağından yapılmış iplikten" geldi. Eleq yarışması her akşam Eleq uygulaması üzerinden oynanıyor. Canlı oynanan yarışmada birincilere ödül bölüştürülüyor. Peki Ameliyatlarda yaraları dikmek için kullanılan, hayvan bağırsağından yapılmış ipliğin adı nedir? Eleq ipucu sorusu cevabı haberimizde.

        ELEQ İPUCU SORUSU - 21 MART

        Merhabalar, bugün biraz geçmişe gidiyoruz; MÖ 3000-4000 yıllarındaki bir buluşu soracağız. Ameliyatlarda yaraları dikmek için kullanılan, hayvan bağırsağından yapılmış ipliğin adı nedir, biliyor musunuz?

        https://www.instagram.com/p/BvRILvBn_yk/
        REKLAM

        ELEQ İPUCU CEVABI: KATGÜT

        AMELİYAT DİKİŞİ

        Sütür (Fransızcada "souture": "dikiş" sözcüğünün türkçede okunuşundan) veya dikiş; tıbbi yöntemlerde herhangi bir şekilde bozulmuş deri ve damar gibi dokuların bütünlüğünün sağlanması ve iyileşmenin hızlanması amacıyla yapılan işlem. Sütür, genellikle cerrahi bir operasyon sonrası doku katmanlarının sabitliğini sağlamak için atılır. Bunun yanında laserasyon gibi olaylar sonucunda aşırı gerilmeye bağlı olarak dokuların yırtılmasında da sütur uygulanır. Dikişler temel olarak ayrı dikişler veya sürekli dikişler tarzındadır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ