Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Elliot Page: Hapsedilmiş hissettim - Magazin haberleri
        1

        "Umbrella Academy"de rol alan oyuncu Ellen Page, 2014 tarihinde Las Vegas'ta gerçekleştirilen bir LGBT gençlik konferansında "Saklanmaktan yoruldum." açıklamasını yapmıştı. Ardından eşcinsel olduğunu duyuran Page, artık "Elliot" adını kullanacağını belirterek, trans birey olduğunu duyurmuştu.

        2

        "HAPSEDİLMİŞ HİSSEDİYORDUM"

        Son dönemde yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen oyuncu, Esquire dergisine verdiği röportajda geçmişine dair açıklamalarda bulundu.

        Elliot Page, kariyerinde yükselişe geçmesini sağlayan 2007 yapımı "Juno" adlı filmin tanıtımı için katıldığı etkinliklerde elbise giymeye zorlandığını ve kendini “hapsedilmiş” hissettiğini anlattı.

        3

        "İYİ DEĞİLDİM"

        "Elbisem, topuklularım ve tüm görüntümle hapsedilmiştim. İyi değildim ve birileriyle nasıl konuşacağımı bilmiyordum." diyen Page, "Juno' filmi patlamıştı ve bu insanlara tuhaf geliyordu. İnsanların anlayamadığını anladım. Ünlüsün, paran var ve elbise giymek zorundasın. Bu tepkiyi anlamıyorum.” şeklinde konuştu.

        Elliot Page, "İnsanların bu haltın beni gerçekten öldüreceğini anlamasını istedim." ifadelerini kullandı.

        4

        "KENDİ GERÇEĞİMLE YAŞAMAMI ÖĞRENMEMİ SAĞLADI"

        Page, ilk olarak 2007’de, 19 yaşındayken tanıştığı ve "An American Crime" adlı filmde birlikte çalıştığı oyuncu Catherine Keener ile konuşmaya başlayabildiğini anlattı.

        Oyuncu, 63 yaşında olan Keener’in kendisini dinlediğini, ayaklarının yere sağlam basmasını ve kendi gerçeğiyle yaşamayı öğrenmesini sağladığını söyledi.

        5

        "HİKAYEMİ PAYLAŞMAM ÖNEMLİ"

        Öte yandan 2007'de rol aldığı "Juno" filmiyle Oscar'a aday gösterilen Amerikalı oyuncu, geçen ay Oprah Winfrey’e konuşarak, trans bireylere yönelik tepkilerin ortasındayken, hikayesini paylaşmanın kendisi için "hayati ve önemli" olduğunu hissettiğini söylemişti.

        6

        TIME'A KAPAK OLDU

        TIME Dergisi'ne de kapak olan Elliot Page, "Bunu yazdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Burada olduğum için. Hayatımda bu noktaya ulaştığım için. Bu yolculukta beni destekleyen inanılmaz insanlara karşı büyük bir minnettarlık duyuyorum. Asıl benliğimi sürdürmek için nihayet kim olduğumu sevmenin ne kadar olağanüstü hissettirdiğini ifade edemem. Trans topluluğundaki pek çok kişiden sonsuz ilham aldım. Cesaretiniz, cömertliğiniz ve bu dünyayı daha kapsayıcı ve şefkatli bir yer haline getirmek için durmaksızın çalıştığınız için teşekkür ederiz. Elimden gelen her türlü desteği sunacağım, daha sevgi dolu ve eşit bir toplum için çabalamaya devam edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

        Page, "Şimdi tam olarak hissettiğim kişi oldum." sözleriyle duygularını dile getirmişti. Elliot Page, Time Dergisi'nin kapağına çıkan ilk trans erkek olarak da tarihe geçmişti.

        7

        "BİR ERKEK ÇOCUĞU OLMAK İSTİYORDUM"

        Ünlü oyuncu, ayrıca "Başkan Joe Biden, transseksüel askerlerin açıkça hizmet etme hakkını geri getirdi ve Hollywood'da translar ekranda hiç bu kadar anlamlı zaman geçirmemişti." ifadelerini kullanmıştı.

        Elliot Page, kendini ilk kez 9 yaşındayken, sonunda saçını kısacık kestirebildiğinde erkek gibi hissettiğini söylemişti. Page, "Kendimi erkek çocuğu gibi hissettim. Bir erkek çocuk olmak istiyordum. Anneme bir gün bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorardım." diye konuşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ