Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya Elon Musk telefon numarasını Twitter'dan 16 milyon takipçisiyle paylaştı

        #resim#343773#- Getty Images

        Elektrikli motor teknolojisine yaptığı yatırımlarla bilinen ABD merkezli Tesla otomotiv şirketinin sahibi Elon Musk, kişisel telefon numarasını yanlışlıkla Twitter'daki 16,7 milyon takipçisiyle paylaştı.

        Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX'in de başında olan Elon Musk, Facebook'un sanal gerçeklik şirketi Oculus'un teknoloji biriminin başındaki John Carmack'a atmak istediği mesajı Twitter hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı.

        Musk'ın mesajında, "Konuşmak için bir saniyen var mı? Telefon numaram..." dediği görüldü.

        Her ne kadar tweet çok kısa bir süre içinde silinse de çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ekran görüntüsü almayı başardı.

        Musk'ın telefon numarasını değiştirmesi gerekeceği yorumları yapılırken Silikon Vadisi'nde sanal gerçeklik alanında çalışan bir mühendis olan Darshan Shankar, "Telefonunu açamadığım için özür dilerim" tweetini attı.

        https://twitter.com/DShankar/status/943225751771287552

        CNBC Musk'ı aradı

        CNBC muhabiri Michelle Castillo, Musk'ın Twitter'dan paylaştığı kişisel numarasını aradığında zil sesi yerine PlayStation oyunu "God of War"ın içinde yer alan sesli mesajlardan birinin çaldığını yazdı.

        Oyunun içinde yer alan gizli telefon numaralarından biri çevrildiğinde oyunun yaratıcısı David Jaffe'e ait bir ses kaydına ulaşılıyor.

        Musk'ın telefonu çevrildiğinde de çalan bu ses kaydında, "Tanrılar sayesinde yapabildin. Bir şekilde yolunu buraya bana doğru bulabildin. Sana tebriklerimi ve saygımı iletiyorum" deniyor.

        https://www.youtube.com/watch?v=u3Awb1T22Mk

        CNBC, ses kaydının orijinalinin yer aldığı YouTube linkini de haberinde paylaştı.

        • Dünyanın en güçlü 21. kişisi Elon Musk kimdir?
        • Tesla'nın kurucusu Elon Musk yeni araçlarını tanıttı
        • Tesla'nın Avustralya'daki 'mega pili' çalıştırıldı

        Carmack'ı işe mi almak istiyor?

        Diğer yandan Musk'ın neden Carmack ile konuşmak istediği bilinmiyor.

        Bu da sosyal medya kullanıcıları arasında bir merak uyandırırken Carmack'ın Oculus'tan önce birçok efsane oyunun arkasında olan Software şirketinin kurucularından olduğu biliniyor.

        Musk'ın bugüne kadar sanal gerçeklik ile bir ilişkisi olmadığı bilinse de oyun sektörüne mi yatırım yapmak istediği yoksa Carmack'ı Facebook'tan çalarak işe mi almak istediği yöneltilen sorular arasında.

        Bloomberg'e konuşan Facebook temsilcisi ise Carmack'ın şirketi terk etmek niyetinde olmadığını söyledi.

        Musk'ın telefon numarasını paylaşan tweetinin ardından ise kargo şirketi UPS'in Tesla'nın yeni ürettiği elektrikli kamyonlardan satın alacağı haberini paylaşarak teşekkür ettiği görüldü.

        https://twitter.com/elonmusk/status/943196385373052934

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ