Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler ZAM YOK! Emekli ikramiyesi son dakika haberi: Kabineden karar çıkmadı, CHP'den flaş öneri! 2022 Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu mu, ne kadar olacak ve ne zaman verilecek? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur başta olmak üzere memur emeklileri bayramın yaklaşmasıyal birlikte bu sorunun cevabını araştırıyor. Özellikle dün ki Kabine Toplantısı öncesinde emekliler ikramiyeye olası bir zam gelip gelmeyeceğini merak edip araştırıyordu. Kabine sonrası açıklanan kararlar bu nedenle yakından izlendi. Tüm bunlarla birlikte CHP'den gelen emekli ikramiyesi 4 bin 253 lira olsun teklifi heyecan yarattı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte merak edilen detaylar..

        2

        2022 RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

        Emekli bayram ikramiyesi yılda iki defa Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ödeniyor. Dolayısıyla 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi de, 2022 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs olacağı için ödemeler en geç 1 Mayıs'a kadar yapılmış olacak.

        3

        İKRAMİYE ŞU AN NE KADAR?

        Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

        4

        KABİNE'DEN ZAM ÇIKMADI

        Ancak bu yıl yaşanan yüksek enflasyon ve piyasadaki pahalılık nedeniyle emekli ikramiyelerinin 1500 lira ile 1750 liraya yükselmesi bekleniyor. Ancak kesinlikle olası bir zamla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. İkramiyenin zamlanmasıyla ilgili bir açıklama yapıladığında sizlerle paylaşacağız.

        Her ne kadar Kabine'den zam kararı beklense de konuyla ilgili dün ki Kabine toplantısında bir karar alınmadı. Gözler 26 Nisan'da yapılacak bayram öncesi son Kabine Toplantısı'na çevrildi.

        5

        BAĞ-KUR VE SGK EMEKLİLERİNİN BEKLENTİSİ: 1400 - 1500

        Memurlar gibi Ocak ayında ek zamdan yararlanmadı. Dolayısıyla memur emeklileri yüzde 30.5 olarak zam alırken SGK ve Bağ-Kur emeklileri 25.47 zam aldılar. Ocak ayında zam farkından yararlanamayan SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesinde artış bekliyor. Kulislerde ise ise Bayram ikramiyesine yüzde 30 dolaylarında zam yapılması ve ikramiyenin 1300 - 1400 lira arasında olması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ