Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Emekli zammı belli oluyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli açıklama! 2023 emekli maaşları ne kadar, kaç TL zamlanacak? SSK ve Bağ-Kur emekli zammı gelecek mi, yüzde kaç zam yapılacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Ocak zammıyla birlikte milyonlarca emeklinin maaşlarında da artış yapılacak. Temmuz ayında uygulanan emekli zammı ile maaşlara yüzde 42,35 oranında artış uygulanmıştı. SSK ev Bağ-Kur yeni emekli maaşları ise son 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanacak. Konuya ilişkin son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının yükseltileceğinin müjdesini verdi. İşte, 2023 emekli zammı ile en düşük ve en yüksek emekli maaşı detayları...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

        "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız."

        3

        6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK!

        Emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.

        4

        EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜZDE 133 ORANINDA ARTTI!

        2021 yılı Aralık ayında 1.500 TL olan en düşük emekli maaşı 2022 Ocak ayında 2.500 TL'ye yükselmişti. Temmuz ayında uygulanan %42,35 oranındaki emekli zammı ile en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya yükseltildi. 2023 Ocak zam döneminde yeniden belirlenecek olan emekli maaşlarına bugüne kadar yüzde 133 oranında artış uygulanmış oldu.

        5

        2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

        Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre ve Ağustos ayının Temmuz ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki 3,83 artış TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu.

        6

        Kalan 4 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 3.83'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer 4 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.

        7

        EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

        2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.

        8

        Buna göre; yüzde 15 oranındaki enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'den 4.025 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ