Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Emekliye MÜJDE! Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ve ayın kaçında yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Ramazan Bayramına sayılı günler kala merak edilen sorunun yanıtı nihayet belli oldu. "Emekli bayram ikramiyesi 2022 Ramazan Bayramı'nda ne kadar olacak?" ve "Emekli Bayram ikramiyesi zamlanacak mı?" sorularının cevabı araştırılıyor. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in konuyla ilgili açıklaması...

        2

        İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı açıklandı. 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

        3

        Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle:

        4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

        4

        İKRAMİYE ŞU AN NE KADAR?

        Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ