Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Emily Ratajkowski, NFT'sini 140 bin dolara sattı - Magazin haberleri
        1

        Ünlü model Emily Ratajkowski, geçtiğimiz haftalarda bir sanatçının kendi projesinde kullanmasının ardından, görüntülerini geri almak için harekete geçmişti.

        2

        NTF'SİNİ 140 BİN DOLARA SATTI

        Ratajkowski'nin "Kendimi Geri Almak: Yeniden Dağıtım İçin Bir Model" başlıklı eser, önceki gün Christie's'te açık artırmaya çıkarıldı. İngiliz modelin NFT'si adı açıklanmayan bir kişi tarafından 140 bin dolara satın alındı.

        3

        Söz konusu NFT, sanatçı Richard Prince'in tuvallere basılmış birkaç Instagram gönderisinden oluşan 'Yeni Portreler' serisinin bir parçası olarak 29 yaşındaki modelin fotoğrafını kullanmasının ardından gelmişti.

        4

        "ONUR DUYMAM GEREKİYORMUŞ GİBİ HİSSETTİRDİ"

        Emily Ratajkowski, Eylül 2020'de The Cut için seriyi keşfetme ve görüntüsünün kontrolünü yeniden kazanmaya çalışma deneyimlerini anlatan bir yazı kaleme almıştı.

        Ratajkowski, "Erkek arkadaşım bana seriye dahil olmaktan onur duymam gerekiyormuş gibi hissettirdi. Richard Prince önemli bir sanatçı ve görüntümü bir tabloya layık gördüğü için ona minnettar olmam gerektiği ima edildi" ifadelerini kullanmıştı.

        5

        İngiliz model, daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürmüştü:

        Ve bir yandan onur da duymuştum. UCLA'de sanat okudum ve Prince'in Instagram'a Warholcu yaklaşımını takdir edebilirim. Yine de, hayatımı fotoğraflar için poz vererek kazanıyorum ve benden çok daha fazla para eden, zirvedeki, gösterişli bir sanatçının Instagram gönderilerimden birini alıp kendisininmiş gibi satabilmesi garip geldi.

        6

        Emily Ratajkowski'nin yazısına göre; kendisi, Prince'in görüntüsünü kullandığını fark ettiği ilk eseri satın almaya çalıştı fakat çalışma mevcut değildi. Ratajkowski, kendisiyle ilgili Prince'in yaptığı başka bir Instagram tablosunu satın almayı başardığını söylemişti.

        7

        The New York Times'a göre; NFT'ye eklenen görüntü, Ratajkowski'nin New York'taki dairesinde çekilen ve Los Angeles'taki evinde asılı olan Richard Prince tablosunun önünde verdiği pozun dijital birleşiminden oluşuyor.

        NFT NEDİR?

        NFT, benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebildiği ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyen, blok zinciri adı verilen bir dijital defterdeki bir veri birimidir. NFT'ler sanat, ses, video, video oyunlarındaki öğeler ve diğer yaratıcı çalışma biçimleri gibi dijital dosyaları temsil edebilir. Dijital dosyaların kendileri sonsuz bir şekilde yeniden üretilebilirken, onları temsil eden NFT'ler temel blok zincirlerinde izlenir ve alıcılara sahiplik kanıtı sağlar.

        8

        ANNE OLMUŞTU

        Öte yandan 2018 yılında oyuncu Sebastian Bear-McClard ile evlenen model Emily Ratajkowski, anne olmuştu.

        Erkek bebek dünyaya getiren Ratajkowski, doğumun 8 Mart'ta gerçekleştiğini açıklamıştı.

        9

        "HAYATIMIN EN GERÇEKÜSTÜ SABAHINDA GELDİ"

        Mutlu haberi sosyal medya hesabından duyuran Emily Ratajkowski, bebeğini emzirirken çekilen fotoğrafını yayınlamıştı.

        Büyük bir sevinç yaşayan Ratajkowski, bebeği için "Hayatımın en gerçeküstü, en güzel ve aşk dolu sabahına geldi" ifadelerini kullanmıştı.