Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Emre Belözoğlu transferde şov yaptı! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe transfer dönemine fırtına gibi bir giriş yaptı. Bir bir takıma katılan yeni isimler açıklanırken, Fenerbahçe her anlamda tarihi bir süreçten geçiriyor. 25 Temmuz 2020'de kariyerinin son resmi maçına çıkan Emre Belözoğlu, 25 günlük süreçte müthiş bir sportif direktör performansına imza attı.

        2

        Teknik direktör Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından oyuncu ve hoca arayışlarında başkan Ali Koç'la sürekli toplantılar yapan Emre, tam anlamıyla sezon biter bitmez çalışmalarına start verdi. Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mert Hakan Yandaş ve Filip Novak'ın açıklandığı tarihi günde bile kulüp binasında olmayıp transfer görüşmesi yapan Emre, tıpkı futbolculuk kariyeri gibi sportif direktörlüğe de çok hızlı başladı.

        3

        Sarı-Lacivertliler'in şu ana kadar kadrosuna kattığı tüm isimlerle bizzat ilgilenen Emre Belözoğlu'nun önerdiği ve görüşmelerini yaptığı 7 futbolcuya da Fenerbahçe bonservis bedeli ödemedi. Dün İstanbul'a gelen Jose Sosa'nın da takıma katılmasıyla bu sayı 8'e yükselecek.

        4

        Takım Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarına başlarken, Düzce'ye gitmeyen Emre Belözoğlu, tüm transfer çalışmalarını bizzat yönetiyor. Sürekli transfer görüşmesi yapan ve takıma katılacak yeni isimleri belirlemek için yoğun çaba sarf eden Emre'nin bu başarısı rakamlara da yansıdı.

        5

        Fenerbahçe son yılların aksine transferin son günlerini değil ilk günlerinde takviyeleri bir bir açıkladı. İlk olarak 8 Ağustos'ta 4 transfer birden duyuran Kanarya, 11 günde toplam 8 ismi renklerine bağladı. Fenerbahçe, 2010-2011'den bu yana 9. kez gittiği Topuk Yaylası kampına ilk kez bu kadar çok yeni transferle başladı.

        6

        Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki 2010-2011 sezonunun startını veren Fenerbahçe,5 Temmuz'da Topuk Yaylası'na ilk kez gitmişti. Sarı-Lacivertli ekipte Düzce'deki kamp herhangi bir yeni transfer olmadan başlamıştı.

        7

        2011-2012 sezonuna yine Aykut Kocaman yönetiminde başlayan Kanarya, 5 Temmuz'da Topuk Yaylası'na gitmişti. Sadece Emmanuel Emenike, Orhan Şam ve Sezer Öztürk kampın ilk gününde takımla birlikte antrenmana çıkmıştı. 2012-2013'te ise 4 Temmuz'da Düzce'ye giden Fenerbahçe'de ilk transfer 13 Temmuz'da gelmiş, Dirk Kuyt takıma katılmıştı.

        8

        2013-2014 sezonuna ise Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde başlamıştı. 7 Temmuz'da Topuk Yaylası'na giden Kanarya'da yeni transferler yeni transferleri Samuel Holmen, Michal Kadlec ve Alper Potuk kampa götürülmüştü.

        9

        2013-2014 sezonuna ise Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde başlamıştı. 7 Temmuz'da Topuk Yaylası'na giden Kanarya'da yeni transferler yeni transferleri Samuel Holmen, Michal Kadlec ve Alper Potuk kampa götürülmüştü.

        10

        2014-2015'te 15 Temmuz'da Topuk Yaylası kampının startını veren Fenerbahçe'de sadece yeni transfer olarak Diego Ribas kafilede yer almıştı. 2015-2016 sezonuna ise 30 Haziran'da Vitor Pereira önderliğinde başlayan Fenerbahçe kampa transfersiz gitmiş 1 Temmuz'da Kjaer, 5 Temmuz'da Fabiano ve Abdulaye Ba, 7 Temmuz'da ise Nani gelmişti.

        11

        2016-2017'de ise 2 Temmuz'da Düzce'ye giden Fenerbahçe, yeni transfer olmadan kampa başlamıştı. Van der Wiel, 4 Temmuz'da takıma katılan ilk transfer olmuştu. 2017-2018'de ise 1 Temmuz'da Düzce'ye giden Kanarya'da sadece 2 transfer, Mehmet Ekici ve Mathieu Valbuena kafilede yer almıştı.

        12

        Fenerbahçe son 10 yıllık süreçte sadece 2018-2019 sezonunda Topuk Yaylası'nda kamp yapmadı. Cocu yönetiminde sezon hazırlıklarına 28 Haziran'da start veren Fenerbahçe'de 11 Haziran'da Berke Özer ve Barış Alıcı, İsviçre'deki kamp katılmıştı. 25 Temmuz'da Andre Ayew, 12 Ağustos'ta Slimani, 30 Ağustos'ta Jailson, 31 Ağustos'ta da Benzia gelmişti.