Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam son dakika...Enflasyon için seferberlik çağrısı - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı bugün saat 13:00'te İstanbul'da açıklayacak. İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılması planlanan toplantıda iş dünyasına 'Yılsonuna kadar zam yapmayın' çağrısında bulunulması bekleniyor.

        BİNE YAKIN KOBİ KATILACAK

        Habertürk'ün edindiği bilgiye göre toplantıya Migros, BİM, A101 gibi market zincirlerinin üst düzey yöneticileri başta olmak üzere iş dünyasından pek çok isim davet edildi. Toplantıya bine yakın küçük ve orta ölçekli (KOBİ) firmanın üst düzey yöneticisinin katılması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Bakan Albayrak toplantıda şirketlerden yılsonuna kadar ürünlere zam yapmamalarını ve yerli ürünlere öncelik vermelerini isteyecek.

        REKLAM

        Dünya gazetesinin haberine göre iş dünyasına sattığı ürünlerin fiyatını en az yüzde 10 aşağı çekerek enflasyonla mücadele seferberliğine katılma çağrısı yapılacak.

        'DAYANIŞMAYI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Türkiye Bankalar Birliği'nin tavsiye kararının hemen ardından Twitter hesabından "Bankalar Birliği’nin, reel sektörümüzün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin aldığı tavsiye kararını çok önemli görüyorum. Enflasyonla topyekun mücadele programı ile bu dayanışmayı daha ileriye taşıyacağız" diye yazmıştı.

        TOBB, MÜSİAD, DOĞUŞ, BOYNER VE YAŞAR'DAN DESTEK

        TOBB ve MÜSİAD dün yayımladıkları bildiriyle enflasyonla mücadeleye tam destek vereceklerini bildirmiş, iş dünyasının elini taşın altına koyacağını vurgulamıştı. Doğuş Grubu ile Boyner Grup da destek açıklaması yapmış, Boyner şirket ve markalarıyla enflasyonla mücadeleye tam destek vereceğini ve kendi markalarında yüzde 10 indirim uygulayacağını duyurmuştu.

        Yaşar Topluluğu da "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" öncesinde "Enflasyonla mücadelenin destekçisiyiz" açıklamasını yaptı.

        'PROGRAM DESTEĞİ HAK EDİYOR'

        Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı olarak görev yapan ve bugün Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olarak Resmi Gazete'de ataması yayımlanan Ertem, Milliyet gazetesindeki yazısında, "Türkiye, hızlı kur ve faiz artışlarıyla ivmelenen enflasyon konusunda bugünden itibaren, deyim yerindeyse, bir seferberlik ilan ediyor. Bugün açıklanan program bu anlamda her türlü desteği hak ediyor" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ