Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Erdoğan, Rusya'da MAKS-2019 Tatbikatı'nı izleyecek

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Rusya'da düzenlenecek MAKS-2019 Tatbikatı'nı izleyeceğini belirtti.

        Cumhurbaşkanı RecepErdoğan'ın 27 Ağustos 2019 Salı günüRusya Federasyonu'na günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesinin öngörüldüğü belirtildi. Ziyaretin Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin'in daveti üzerine gerçekleştirileceği öğrenildi.Erdoğan'a ziyarette, bazı bakanlar da eşlik edecek.ErdoğanvePutin'ingörüşmesinde Suriye ve İdlib'deki gelişmeler, güvenli bölge konusunun yanısıra bölgedeki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi. İki liderin yanısıra heyetler arasında da görüşmeler gerçekleştirilecek.

        Erdoğan, dün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı VladimirPutinile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Suriye ve Libya'daki gelişmeler ele alındı.

        CumhurbaşkanıErdoğanmevkidaşına, Suriye rejiminin İdlib'deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını, bu saldırıların Suriye'deki çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye'nin milli güvenliği bakımından çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ