Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA! Erdoğan ve yakınlarından Kılıçdaroğlu'na 1.5 milyon liralık dava

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları, haklarında iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları tarafından hazırlanan dilekçe, İstanbul Anadolu nöbetçi asliye hukuk mahkemesine sunuldu.

        Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'da partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunarak, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmasına sebep olduğu kaydedildi. Dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istendi.

        ERDOĞAN 'YENİDEN BİR DAVA AÇACAĞIM' DEMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili olarak, "Şu anda 5 kişilik ismi geçen kardeşlerim, dünürüm, diğer ismi geçen arkadaşlarımız davalarını açacaklar. Yakasından bu adamın düşmeyecekler. Yargıda bu hak aranacaktır. Ben de ayrıca tekrar buna yeniden bir dava açacağım. Hukukta hakkımızı yeniden aramanın peşinde olacağım." demişti.

        NE OLMUŞTU? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı yakınlarının yurt dışı hesaplara para gönderdiğini açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu iddialara karşılık, ispat etme çağrısı gelmişti. Erdoğan, ispat edilmesi durumunda kendisinin Cumhurbaşkanlığı'nı bırakarak siyasetten de çekileceğini söylemişti. CHP lideri ise salı günkü grup toplantısında iddialarıyla ilgili olarak bazı belgeleri göstermiş, bazı isimleri ve gönderilen rakamları dile getirmişti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve belgelerde adı geçen bazı isimlerin de avukatı olan Ahmet Özel, belgelerin savcılığa teslim edilerek suç duyurusunda bulunulması çağrısında bulunmuştu. Özel, kağıtların tamamının sahte olduğunu dile getirmişti. Dün toplanan CHP Parti Meclisi'nin ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bu konuda Meclis'e bir araştırma önergesi vereceklerini söylemiş ve önerge verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan iddialarla ilgili olarak dünkü konuşmasında 'Yurt dışına giden tek kuruş para yok' demişti.
        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ