Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ereğli’de de silahlı saldırı: 1 asker hayatını kaybetti 2 kişi yaralandı

        Zafer Samancı'nın haberine göre, olay Konya’nın Ereğli ilçesi'nde 16.10 sıralarında meydana geldi.

        İddialara göre, Uzman Onbaşı Erhan Yucael ve akrabası olan Yusuf Işıklı ’ya bir otomobilden ateş açıldı. Açılan ateş sonucu uzman onbaşı Erhan Yucael vücudunaisabet eden 3 kurşunla ağır yaralanırken, akrabası Yusuf Işıklı ve o sırada kaldırımda yürüyen Fatih Öksüz hafif yaralandı.

        Olay yerine kısa sürede polis, sağlık ve askeri ekipler sevk edildi. İlk müdahalesiolay yerinde yapılan Yucael kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yaralılardan Yusuf Işık da tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        KATİL ZANLILARI YAKALANDI

        Olay sonrası zanlıları yakalamak için harekete geçen Ereğli polisi zanlıların kaçtığı aracın plakasını mobeselerden tespit etti. Zanlıların içinde bulunduğu 70 AAH 168 plakalı araç Karaman kent girişinde polis tarafından durduruldu. Polis olayı gerçekleştiren 20 yaşındaki Devran N. ve kardeşleri olan 17 yaşındaki K. Nanto ile 25 yaşındaki G. Nanto ve M. Ay’ı olayda kullanılan silahla birlikte gözaltına aldı. Şahısların yapılan GBT (Genel Bilgi Traması) sorgulamasında başta silahla yaralama olmak üzere fuhuş, hırsızlık uyuşturucu kullanmak ve satmak suçlarından sabıkalı oldukları ortaya çıktı. Olayın terör bağlantısının bulunmadığı ve şahısların polise verdikleri ilk ifadede saldırıyı alacak verecek meselesi nedeni ile gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi. Şahısların emniyetteki sorgularının devam ettiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ