Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sağlık kuruluşlarına yönelik tıbbi atık seminerleri düzenleniyor. Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi Toplantı Salonunda ‘’Tıbbi Atıkların Yönetimi Esasları ve Sağlık Kuruluşu Uygulamaları’’ konulu seminer düzenlendi.

        Yapılan seminere İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan İl ve İlçe Hastaneleri, Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi birimlerinin sorumluları ve atık yönetiminden sorumlu personelleri katıldı.

        Seminer kapsamında tıbbi atıkların üretiminden bertarafına kadar, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesi için , atıkların kaynağında ayrı olarak toplanması, ünite içinde taşınması, geçici depolanması, sterilizasyon tesisine taşınması ve bertaraf edilmesine yönelik usul ve esaslar hakkında sunum yapıldı. Uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.Entegre Çevre Bilgi sistemi uygulamaları,TABS sistemi,atık gönderim ve yıllık beyan işlemlerinin nasıl yapılacağı sistem üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler