Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzurum'da işçilerin iş olmadığında dışarıda soğuk havada bekletildikleri iddia edildi

        Oltu Orman İşletme Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere işe alınan işçilerin iş olunca çalışıp, iş olmayınca kurum dışında bekletildiği iddia edildi.

        İHA'nın haberine göre, İŞKUR bünyesinde Orman İşletme Müdürlüğü'nde işe alınan kadın ve erkeklerden oluşan 35 kişiden 17 işçi soğuk havada dışarıda bekletildikleri iddia etti. Daha önce Müdürlük bünyesinde çalıştırılmak üzere işe alınan işçiler, işlerini yaptıktan sonra yer sıkıntısı gerekçe gösterilerek kurum bahçesinde mesailerinin bitmesini bekliyor.

        Soğuk havada mesailerinin bitmesini bekleyen Ercan Uğur, "Biz burada çalışıyoruz. Camlarını temizlettiriyorlar, odun kırdırıyorlar. Her türlü temizliği yaptırıyorlar. İşlerini yaptırdıktan sonra bizi dışarı çıkardılar. Soğukta dışarıda bekliyoruz" dedi. Torpilli olanların kurum içerisinde bir şekilde mesai bitimine kadar kaldığınıiddia eden işçi Ercan Uğur, ne zamana kadar böyle çalışacaklarını bilmediklerini söyledi.

        REKLAM

        "İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖRÜYORUZ"

        Yine işçilerinden Levent Kul ise "Verdikleri işleri yaptık bitti. Bizi dışarı çıkardılar. Soğuk havada bekliyoruz. Neden böyle bir şey yaptıklarını da bilmiyoruz. İçeride yer olmadığını söylüyorlar." diye konuştu.

        Oltu Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışmalarına rağmen kurumdaki personelin özel işlerini hatta evlerinin temizliğini bile yaptıklarınıiddia edenişçiler, kurum binasında kendilerine oturmaları için bir oda dahi tahsis edilmediğini adeta ikinci sınıf bir vatandaş muamelesi gördüklerini öne sürerek tepkilerini dile getirdiler.

        "İŞKUR'dan Allah razı olsun bizlere iş verdi" diyen işçiler, "Çalışmak için buraya geliyoruz. Günlük işlerimizi yaptıktan sonra 15-20 gün boyunca bahçedeki santralda oturduk. Şimdi oradan da çıkardılar, ortada kaldık. Soğuk havada dışarıda bekliyoruz. Ayaklarımız sızladı. Bırakıp evimize de gidemiyoruz." şeklinde konuştular.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ