Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Azerbaycan Gence Üniversitesi iş birliğiyle I. Uluslararası Nizamiyi Gencevi Sempozyumu düzenlendi.

        Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde, online (çevrim içi) olarak Nizâmî'nin doğumunun 880. yılı anısına düzenlenen sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanlığını Doç. Dr. Asuman Gökhan, Eş Başkanlığını Doç. Dr. Yasemin Yaylalı ve Dr. Öğr. Üyesi Hayati Öncel, Genel Sekreterliğini ise Arş. Gör. Şeyda Arısoy yaptı.

        Sempozyumda 23 Bildiri Sunuldu

        6 ülkenin katılım sağladığı ve 5 oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasında; Doç. Dr. Asuman Gökhan, Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Karşılama konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özer, Azerbaycan Gence Başkonsolosu Dr. Zeki Öztürk, Gence Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Milletvekilli Doç. Dr. Pervin Kerimzade ve Azerbaycan Milletvekili Müşfig Ceferov, iki kardeş ülke arasında yapılan bu ortak çalışmadan ötürü memnuniyetlerini, teşekkürlerini ve temennilerini dile getirdiler. Sempozyumda; Hindistan, İran, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kıbrıs ve Türkiye'den Nizâmîi Gencevî üzerine çok kıymetli çalışmalara sahip akademisyenler 23 bildiri sundular.

        İyi niyet temennileriyle sona eren sempozyum, zaman içerisinde izlenebilmesi için kayıt altına alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler