Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği iş birliği ile “Uluslararası Pandeminin Ruh Sağlığına Yansımaları ve Psikososyal Bakım Kongresi” çevrim içi olarak gerçekleşti.

        “Pandeminin Ruhumuza Bıraktığı İzler” temasıyla 2425 Haziran tarihlerinde düzenlenen kongrede 5 konferans ve 6 panel sunumu yapıldı. ABD, Avusturalya, İrlanda, İskoçya, Hollanda, Irak, İsrail, Ürdün, Ukrayna ve ülkemizden psikiyatri hemşireliği ve psikososyal bakım konusunda uzman 161 katılımcının yer aldığı kongrede 150 sözel bildiri sunuldu.

        Başkanlığını Prof. Dr. Fatma Öz ve Doç. Dr. Sibel Asi Karakaş’ın yaptığı kongre, yerli ve yabancı katılımcıların değerli bilgileriyle bilimsel içerik yönünden oldukça verimli geçti.

        Atatürk Üniversitesinin pandemi sürecinde de kongre, konferans, sempozyum, çalıştay vb. faaliyetleri çevrim içi olarak ara vermeden sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, öğrencilere bilgi akışının sağlanması açısından bu faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

        Kovid19 sürecinin ruh sağlığına etkilerinin ele alındığı kongrenin insan sağlığı açısından önemine değinen Rektör Çomaklı, pandemi dönemi ve sonrasındaki ruh sağlığının olumlu yönde seyretmesi açısından uzmanların tavsiyelerine uyulması gerektiğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler