Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tepebaşı Belediyesinin, “Eskiler Geri Dönsün” sloganıyla hayata geçirdiği tekstil atıklarının toplanması projesi 1 yılını tamamladı.

        Tepebaşı’nın merkezdeki mahallelerine yerleştirilen 123 adet kumbara ile yürütülen projede toplamda 220 bin 443 kilogram tekstil atığı toplandı. Vatandaşların

        duyarlılığı ile toplanan bu atıkların bin 15 kilogramı ise tekrar kullanılabilir durumda olduğundan, yüklenici firma tarafından değerlendirilebiliyor. Geri dönüşüm potasına giren iplik, elyaf ve ısı yalıtım malzemeleri, başka ürünlerin üretiminde ham madde olarak kullanılabildiğinden, hem ekonomiye hem de doğaya büyük katkı sağlanıyor. Tekstil atıkların toplanarak değerlendirilmesinin bir diğer faydası da depolama alanlarının daha verimli kullanılabilmesi. Toplanan atıklar, depolama alanlarına gitmek yerine yeniden değerlendiriliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler