Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ile Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Hippoterapi Hizmet Alımına Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı.

        ESOGÜ Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza töreninde protokole, kurumları adına ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge imza attı. İmza töreninde ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş ile ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Çalışkan da hazır bulundu.

        Protokol ile ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Mahmudiye Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Hippoterapi (atla terapi ve rehabilitasyon) uygulamasının başlatılması öngörülüyor. Protokol, hastalıklarda ana tedaviyi destekleyici metotlardan biri olan Hippoterapi’nin ülkemizde ilk kez kurumsal olarak uygulamaya konacak olması açısından önem taşıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler