Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Mahmudiye ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

        İlk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Çakacak, Kaymakam Salih Sak’tan ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinden sonra yapım aşaması tamamlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını inceleyen Vali Çakacak, daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Ekber Ün’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çakacak, insanların bazen küçük dokunuşlara ihtiyacı olduğunu ifade etti. Mahmudiye ilçesinin at yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Vali Çakacak, sağlık amaçlı hizmet veren merkezden övgüyle bahsetti. Geçtiğimiz günlerde ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında hippoterapi yani atla terapi ve rehabilitasyon uygulamasının başlatılmasını öngören protokolün imzalandığını hatırlatan Vali Çakacak, hastalıklarda ana tedaviyi destekleyici metotlardan biri olan hippoterapinin ülkemizde ilk kez kurumsal olarak uygulamaya konulacağına dikkat çekti.

        Atçılığa olan merakı gidermek, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla çalışmalarını üstün kalite anlayışı içerisinde yürüttüklerini dile getiren Müdür Yardımcısı Ün ise, merkezin 90 dönüm arazide yer aldığını söyledi. Müdür Yardımcısı Ün, "Atçılık sektöründe merkezimiz, düz koşu ve binicilik alanlarında nitelikli insan yetiştirmeyi hedeflerken, bir yandan da vatandaşlarımızın atlarla tanışmasını sağlamaktadır. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip dünya standartlarındaki terapi merkezi, özellikle engellilerin rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılamaktadır" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler