Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakan TÜRKTANCaner AKSU/ESKİŞEHİR, (DHA)ESKİŞEHİR'de, 65 yaş ve üzerindekiler, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde verilen 6 saatlik izinle sokağa çıktı. Parklarda oturup, yürüyüş yapan vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaşıp, şeker ikram etti.  

        Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindekiler, bugün 14.00 ile 20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak şartıyla evlerinden çıktı. Saatlerin 14.00'ı göstermesiyle Eskişehir´de 65 yaş ve üzerindekiler cadde, sokak ve parklarda yürüyüş yaptı. Bazıları da birbirleriyle bayramlaşıp, birbirlerine şeker ikram etti. 

        'ÇİFTE BAYRAM YAPIYORUZ'

        Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki parkta yürüyüşe çıkan 66 yaşındaki Fatma Akar, sokağa çıktıkları için çifte bayram yaşadıklarını belirterek, "Bugün bizim bayramımız, çifte bayram yapıyoruz. Buruk geçiyor ama buna da şükür. Allah daha beterinden korusun" dedi.

        3 aydır evden çıkmadığını söyleyen Leyla Uyumaz (75), "Bu bayram çocuklardan uzak oldu. Çocuklarımı kaç aydır görmüyorum. Balkondan konuşuyoruz, birbirimize el sallıyoruz" diye konuştu. 

        Oğluyla birlikte sokağa çıkan 70 yaşındaki İsmet Karga, "Oğlum bana refakatçi oldu. Birlikte dolaşmaya çıktık. Diğer oğullarım ve torunlarım İstanbul'da oturuyorlar gelemediler" dedi.

        Ömer Çelik (77) ise, "Şöyle bir dolaşacağım. Bugünler de geçecek. 77 yaşımdayım böyle bir şey görmedim" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Eskişehir Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU

        2020-05-24 16:08:26

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler