Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde her yıl yaklaşık 9 ay boyunca köylülerin koyun sürülerini koruyan çoban köpekleri kış gelince başıboş sahipsiz kaldı.

        Köylüler, sürülerin artık otlamaya çıkmadığı kış sezonunda bakımından kurtulmak için çoban köpeklerini sahipsiz bırakıyor. Başıboş köy meydanlarında, yollarda dolaşan ve sokak köpeklerine nazaran daha uysal olan çoban köpekleri insanlara saldırmasa da heybetli görünümleri ile vatandaşları tedirgin ediyor. Aynı zamanda aç bırakıldıkları için karınlarını doyurmak, soğuktan korunmak için insanların evlerinin yakınlarına gelen, kümes hayvanlarına zarar veren köpekler, çocuklara korku yaşattıkları için çok sayıda şikâyete konu oluyor. İnsanların dostu olan çoban köpeklerine karşı gösterilen bu yaklaşım tam bir vefasızlık olarak değerlendirirken, bu hayvanların sayıları her geçen gün artıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler