Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİŞEHİR,(DHA)ESKİŞEHİR'de, jandarma ekiplerince kontrol noktasında durdurulan araçta yapılan aramada Hitit dönemine ait olduğu belirlenen üzerinde insan yüzü figürü bulunan heykel ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı. Heykel, Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, S.S. ve Ü.K.'nin elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradıkları ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelilerin adresini belirleyen ekipler, aracını da takibe aldı. Jandarma ekiplerince kent girişinde oluşturulan kontrol noktasında, şüphelilerin aracı durduruldu. Araçta yapılan aramada Hitit dönemine ait olduğu belirlenen üzerinde insan yüzü figürü bulunan heykel ele geçirildi. Gözaltına alınan S.S. ve Ü.K., geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tarihi eser heykel ise Eskişehir Müze Müdürlüğü´ne teslim edildi. DHA-Güvenlik Türkiye-Eskişehir ESKİŞEHİR, (DHA)

        2021-04-07 17:07:20

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler