Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne ait Damızlık Koç Deposunu ziyaret ederek bilgi aldı.

        Sivrihisar ilçesi Gülçayır mahallesindeki depoyu ziyaret eden Gümüş’e ziyaretinde Kayyum Birlik Başkanı ve aynı zamanda Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zekeriya Ar eşlik etti. Gümüş, Ar’dan işletmeyle ilgili bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklama yapan Gümüş, "Damızlık Koç Deposu işletmesinde ki damızlık koçlar ilimizdeki yetiştiricilerle beraber toplam 6 ildeki yetiştiricilere sürü ıslahı amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği dâhilinde dağıtılacak. Bu kapsamda yetiştiricilerimiz koç başına bin 500 TL’ye kadar hibe desteğinden faydalanabilecekler. Sürü ıslahı amaçlı yetiştirilen Anadolu Merinosu dağıtımı 2022 yılı sonuna kadar bin 500 koç olarak planlanmış olup, ilk etapta 400 baş koç dağıtımı yapılacak. Dağıtım, puanlama esasına dayalı olarak en yüksek puan alan yetiştiricilerden başlayarak 2022 sonuna kadar devam edecek. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler