Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 50’nci yılında düzenlenen TürkiyeÇin Kültür ve İş Geliştirme Forumu fuarında, Eskişehirli ustalar Çin Ankara büyükelçiye lületaşı işletti.

        Ankara’da düzenlenen ve Çin Büyükelçisi Liu Shaobin’in de bulunduğu TürkiyeÇin Kültür ve İş Geliştirme Forumu fuarına, kentin önemli bir değeri olan lületaşını tanıtmak için Eskişehirli lületaşı ustaları da katıldı. Fuarda, Eskişehir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından lületaşı ustaları için 36 metrekarelik bir alan ayrıldı. Kendilerine ayrılan alanda başta pipo olmak üzere lületaşından yapılan ürünleri tanıtan Eskişehirli ustalar, Çinlilerden yoğun ilgi gördü. Çin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin de lületaşına olan özel ilgisini, elleriyle ham lületaşını işleyerek gösterdi.

        “Büyükelçinin lületaşına ilgisi bizi sevindirdi”

        Çinlilere lületaşını tanıtmak için fuara katılan Eskişehirli lületaşı ustası Emre Mangaltepe, “Açılan fuarda Çinlilerin yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti. Çin büyükelçisinin lületaşına olan ilgisi Eskişehirli ustalar olarak bizi sevindirdi. Genellikle insanların lületaşını Çin’ hediye olarak götürmesi ve bu hediyenin çok kaliteli, pahalı bir hediye olduğunu öğrenmek bizi de ayrıca gururlandırdı” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler