Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Evinizdeki aletleri tatildeyken bile kontrol edin! - Teknoloji Haberleri

        Bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz akıllı ev aletleri yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Akıllı ev aletleriyle entegre çalışan sistemler, oda sıcaklığından ışıklandırmaya, perdelerin açılmasından kapının kilitlenmesine kadar pek çok noktada hizmet veriyor. Üstelik akıllı ev sistemleri, tatile çıktığınızda veya evden uzakta olduğunuz zamanda dahi yardımıza koşarak ısıyı ve havalandırmayı ayarlayabiliyor.

        Uzaktan Android ve iOS uygulamaları sayesinde yönetebilen akıllı ev sistemleri, pek çok işlemi elinizin altındaki akıllı telefonla halletmenize imkan verirken aynı zamanda kullanıcıları büyük zaman israfından kurtarıyor. Yoğun temponun ve stresin peşimizi bırakmadığı gündelik hayatta kullanıcılar yorgun halde eve geldiğinde dahi ayaklarını uzatarak kendine vakit ayırabiliyor.

        Peki, akıllı ev aletleri tercih ederken ve evdeki sistemi kurarken neyi dikkate almalıyız? Piyasada başta Google ve Amazon da dahil olmak üzere pek çok akıllı ev aleti üreten firma var. Öncelikle Wi-Fi ağının etkin bir şekilde kullanılmasına dikkat etmemiz gerek. Bu sayede havalandırma, ses sistemleri, televizyon, fırın, akıllı aydınlatma ve diğer otonom ev ürünlerini kolayca tek bir cihazla yönetebiliriz.

        BroadLink’in RM3-Mini ürünü, evde ve ofisteki kızılötesi ile çalışan bütün akıllı ev aletlerini 3G-4G veya Wi-Fi üzerinden yönetme olanağı veriyor. Üstelik zamanlama sayesinde hangi tarihte ve hangi saatte çalışacağına dahi siz karar veriyorsunuz. Akıllı telefonunuza Android veya iOS uygulamasını yüklediğimiz takdirde tüm sistem elimizin altında olacak.

        Eğer sadece kızılötesi yeterli değilse 3. Nesil RM-Pro ürünü de aynı özellikleri hem RF hem de kızılötesi için çalışan ev aletleri için sunabilir. Ayrıca entegre ısı yöntemi sayesinde ortam sıcaklığını istediğiniz yerden öğrenebiliyorsunuz. Bu özellik bilhassa önemli çünkü dışarıda olduğunuzda evinizin ısını bilmek mevsimin ne olduğuna göre sağlığınızı kurtarabilir. Yuvanıza gelmeden önce ısıyı arttırmanız ya da serinletmeniz gerektiğini önceden öğrenebilirsiniz. Havalandırma söz konusu olduğunda Mitsubishi Electric’in yeni Legendera serisi klimaları, gelişmiş filtre sistemi ve yüksek enerji verimliği ile öne çıkıyor. Üstelik kişilerin mekanda yoğun olarak zaman geçirdiği yerleri tespit ederek bu doğrultuda çalışıyor. Bunu da ‘3D i-See Sensör’ isimli gelişmiş bir yapay zeka sistemi ile vücut sıcaklığını algılayarak başarıyor.

        Çevresel sensör özelliği olan Broadlink A1 ürünü de bulunduğu mekanın hava kalitesini gözlemleyerek kullanıcıyı bir adım öne geçiriyor. Evinizin veya ofisinizin kaç derece ısıda olduğunu, nem oranının yüzde kaç olduğunu, ışık durumunun ne olduğunu ve bulunduğu mekanda ne kadar ses ve gürültü olduğunu uzaktan akılı telefonunuzla öğrenebilirsiniz. Bu özelliklere ayrıca ‘Micro Usb’ vasıtasıyla farklı sensörler de ekleyerek verimliliği arttırabilirsiniz.

        Akıllı ev sistemleri ve aletlerinde ihtiyacınız olan 3G, 4G ve Wi-Fİ bağlantısıyla birden çok telefon ve tabletle kontrolü ele alabilmeniz gerçekten büyük bir avantaj sunuyor. Broadlink A1 ürününü kullandığımızda bu avantajların neredeyse tümünden yararlanmaya çalıştık. Özellikle ses sensörleri sayesinde bilim kurgu filmlerinden çıkmışçasına parmak şıklatarak TV ve kumandalı her şeyi kapatabilme yeteneğinden büyük keyif alabilirsiniz. Unutmanız durumunda ortam sessizleştiğinde ışıklar kendi kendine kapanır veya ses geldiği anda TV ile ışıkları otomatik olarak açılmaları için programlayabilirsiniz. Aynı durum ışık sensörü için de geçerli olduğundan perdelerin açılmasından tutun, televizyonu kapatmaya kadar her şey otomatik olarak programlanabilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ