Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EYT SON DAKİKA HABERİ: 3'üncü aşama başlıyor! EYT Meclis'te kabul edildi!
        1

        EYT düzenlemesinde sona yaklaşılıyor. EYT'lilerin heyecanla beklediği Meclis süreci hafta başı itibarıyla başladı. EYT yasa tasalağı önce milletvekli imasına açıldı. İmza sürecinin tamamlanmasıyla yasa teklifi niteliği kazanan düzenleme TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Başkanlığın belirlediği takvim doğrultusunda EYT düzenlemesini içeren yasa teklifi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Görüşmeler sonunda teklifin komisyondan geçmesi ve haftaya Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak? İşte EYT'de son durum...

        2

        EYT, TBMM KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ!

        Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

        3

        EYT'DE ÜÇÜNCÜ AŞAMA

        EYT düzenlemesi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı ve kabul edildi. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan geçti. Düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesinin ardından EYT'nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da geride kaldı.

        4

        AK PARTİ TARİH VERDİ

        EYT taslağının TBMM Başkanlığı'na sunulması sırasında konuşan AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu düzenlemenin en geç 8 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yasalaşmasını beklediklerini söyledi.

        5

        EYT'DEN KAÇ KİŞİ ETKLENECEK?

        EYT ile iligli yaptığı açıklamada detaylara değinen Akbaşoğlu, EYT ile ilgili yasa teklifinin özelliklerini şu şekilde açıkladı:

        - 4 maddeden müteşekkil bir EYT'ye has yalın bir teklif oluşturduk iki madde esasa ilişkin.

        6

        - Özellikle EYT platformlarımız yaş şartının kaldırılmasını talep etmişlerdi. Birinci düzenlememiz bu konuda oldu. Mevzuata göre prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız emekli olma hakkına sahip.

        7

        - Çalışma hayatının desteklenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla biz sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle, 5 puan iş yerlerine her bir çalışan emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde tekrar işe başlama durumunda olanlarla ilgili yaklaşık 500 TL'lik desteklemeyi devletimiz üstleniyor ve yüzde 5 oranında bir destek söz konusu oluyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ