Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Fatih Altaylı: ''Derbide en çok Ozan Tufan'dan korkuyorum'' - Trabzonspor Haberleri

        Bloomberg HT'de yayınlanan 'Spor Saati' programında konuşan Altaylı,derbi başta olmak üzere birçok konuda konuştu.

        ''BENCE REFERANDUM YÜZÜNDEN ERTELEDİLER''

        Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tarihi konusunda yorum yapan Altaylı, ''Bu turlar nisanda iyiydi neden bu aylara aldılar anlamadım. Bence Nisan'da referandum var diye ertelemişlerdir.'' dedi.

        ''IRONMAN'LA UĞRAŞAN ADAMLAR BİRAZ MANYAK''

        'Ironman' organizasyonuyla ilgili konuşan Fatih Altaylı, ''Benle yaşıt orada yarışan arkadaşlarım var. Havalimanına geliyor, şöförü karşılıyor. Oradan koşarak 40 kilometre süren bir yolda eve gidiyor. Mesela bize yemeğe gelen Ironman arkadaşlarım var. Eşi arabayla geliyor. Soruyorum 'Eşin nerede?' diye. O da bisikletle geliyor diyor. Ironman yapan adamlar biraz manyaklar. Bu etaplarda önemli olan parkuru tamamlamak. Bu bir sektör haline geldi. Mesela 200 Euro veriyorsun yarış boyunca fotoğraflarını çekiyorlar.'' ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        'BLACK SALUTE' PROTESTOSU

        Yaşanan ırkçılık olaylarıyla ilgili konuşan Altaylı, ''Eskisi kadar kurumsal olarak yok ama bireysel olarak yapılanlar var. Mesela Türkiye'de Gomis'e yapılanları hatırla. FIFA ve UEFA bu işleri bitirmek için ciddi çaba sarf ediyor. Spor seyircisinin kalitesi düştükçe bu olaylar artıyor.'' dedi.

        REKLAM

        ''MOURINHO'NUN ÜZERİNDE BİR EZİKLİK VAR''

        Klopp ile Mourinho'nun arasındaki tartışmaya da değinen Fatih Altaylı, ''Mourinho'yu biliyorsunuz. Polemiği seven ve bununla beslenen bir adam. Herkese sataşır. Kimseyi bulamazsa gider kendi başkanına sataşır. Geçmişte var olduğunu iddia ettiği futbol felsefesinden uzaklaşmış üzere. Üstünde Manchester City'nin ağır yükü var. Chelsea'deki başarısızlıklarından sonra üzerinde bir eziklik var. Zorlu maçlarda takımlarına Catenaccio oynatmaya çalışıyor. İngiltere'de bu işleri yapabilir mi? Sanmıyorum. Orada sonuca dayalı futbol oynatmak insanları memnun etmez. Manchester United başarıya aç ve uzun süredir başarısız bir kulüp. Bu tarz futbol orada insanları memnun etmez. Klopp'un Mourinho için söylediği sözlere sonuna kadar katılıyorum.'' dedi.

        ''ERSUN YANAL İYİ BİR HOCA DEĞİL''

        Ersun Yanal'ın iyi bir teknik direktör olmadığını söyleyen Altaylı, ''Burada 2 yıldır Ersun Yanal ile ilgili söylediklerimi hatırla. Her zaman diyorum. Ersun Yanal iyi bir teknik direktör değil. Türk medyasında çok fazla aşığı var. Öve öve bitiremiyorlar. Kariyerinde Fenerbahçe şampiyonluğu dışında ne var? O dönem rakipleri dökülüyordu. O şampiyonluk da zor bir şey değildi. Çalışkan ve işine konsantre bir insan türü değil. Sadece içi boş, iri laflar eden kötü bir teknik direktör. 3-0'dan 4-3 yenilmek kolay kolay olacak iş değil. Vagner Love diye bir adama da geçtiğimiz haftalarda yenilmişti. Trabzonspor bu vatandaşla yollarını ayırıyor. Daha önceden ayırman lazımdı. Kulübü resmen batırdı. Dünya kadar takıma futbolcu aldırdı. Galatasaray'a yakın para harcayan tek takım Trabzonspor. Onların böyle bir gücü de yok. Ne oldu? Şampiyon olamazsa ciddi bir sıkıntıya girecekti. Bu saatten sonra da şampiyon olmaları zor gözüküyor. Arkasında büyük bir bataklık bıraktı. Şimdi de çekip gidiyor.'' şeklinde konuştu.

        ''TERİM, TRABZONSPOR'A GİTMEZ''

        Trabzonspor'un adının Fatih Terim ile anılmasına karşın Terim'in Trabzon'a gitmeyeceğini söyleyen Altaylı, ''Fatih Terim diyenler var ama sanmıyorum. Trabzon'a gitmez çünkü oturduğu yerden 3.5-4 milyon euro'yu tık diye indirmek varken neden Trabzonspor'a gidip stres içine girsin?'' ifadelerini kullandı.

        ''ÜLKEDEKİ YORUMCULAR KAFALARI GÜZEL MAÇ YORUMLUYORLAR''

        Igor Tudor'dan derbi öncesinde çekindiğini söyleyen Altaylı, ''Ben Galatasaray'dan korkuyorum. Galatasaray bu hafta şahane oynadı ve maç kazandı diyen bir mümtaz Türk basını var. Şahane mahane oynamadı. İyi oyunculardan oluşan genç bir grup, daha kötü olan genç bir grubu mağlup etti. Maçtaki tek doğru hareket; Selçuk'un girip, Rodrigues'in çıkması oldu. Rodrigues bu takımda oynayamaz. Galatasaray'da hocalık başarısı falan yok. Rodrigues'i oyundan erken alması alınan en doğru karardı fakat bir baktım o değişikliği o yapmamış. Zoraki bir değişiklik olmuş. Selçuk takımın o gün en iyi oyuncusuydu. Son maçta Latovlevici döküldü. Gazetelere bakıyorum. Latovlevici'ye 3 yıldız vermişler. Denayer'e 2 yıldız vermişler. Halbuki Denayer o gün Lato'ya göre daha iyiydi. Galatasaray gol yemeden maçı tamamlamış ve Denayer her yere yardım etmiş ama gazetelerde kötü diye yazıyorlar. Hakikaten Türk basınının spordan anladığı konusunda büyük şüphelerim var. Bunlar futbol ve spordan anlamıyorlar. Bunların yaptığı meyhane değerlendirmesi. Kafaları güzel herhalde çift görüyorlar. O kafayla değerlendirme yapıyorlar. Ben hayatımda böyle kötü analiz görmedim. Mesela ben Göztepe için 'Maç kazanamaz' diyordum ama yanıldım.'' dedi.

        REKLAM

        ''DERBİDE EN ÇOK OZAN TUFAN'DAN KORKUYORUM''

        Hafta sonu oynanacak derbiyle ilgili yorumlarda bulunan Altaylı, ''Derbiler özel ve ayrı maçlardır. Bugün Halil Özer ile röportaj yaptım. 'Fenerbahçe ve Galatasaray çok iyi oynadı' dedi. 'Hayal görüyorsun' dedim. İkisi de iyi oynamadı. Yeni Malatya daha biz nereye geldik? Burası İstanbul mu? diye kendi kendine sorarken bir anda maç 2-0 oldu. Ondan sonra Fenerbahçe'nin maçta muazzam bir üstünlüğü olmadı. Geçtiğimiz hafta derbi için kimden korkuyorsun dediler. Ben de 'Ozan Tufan'dan korkuyorum' demiştim. Herkes Ozan Tufan'ın yaptığı bu büyük çıkışı görüyor. Dün de maçın en iyisiydi. Giuliano da iyiydi fakat bölüm bölüm iyiydi. Maç boyunca iyi değildi.'' dedi.

        ''DERBİDE SADECE TUDOR'DAN KORKUYORUM''

        ''Benim bu maçta tek korkum Tudor. Eğer Galatasaray'ı serbest bırakırsa Galatasaray bu maçın favorisi. Tudor'un bu maçta taktik vermesine ihtiyaç yok. Eğer taktik verirse Galatasaray bu maçta zorlanır. Bu sene futbol tanrısı Galatasaray'ın yanında gibi duruyor. Maç içinde yapacağı değişikliklerden de korkuyorum. Yanlış işler yapabilir. Geri çekilebilir. Galatasaray arkaya yaslanıp Fenerbahçe karşısında başarılı olamaz. Galatasaray iki maçtır tempo yapamıyor. Baskı ve öldürücü tempoyu 2 haftadır yapamıyor. Belhanda çok kötü oynuyor. Çok pas hatası yapıyorlar. Fernando benim takımda en sevdiğim oyuncu. Herkes Gomis'i seviyor ama benim favorim Fernando. O da son dönemlerde çok pas hatası yaptı. Bu hataları Konya ve Bursa'ya yaparsan sıkıntı yok ama Fenerbahçe'ye karşı yaparsan ne olacağını ön göremezsin. Normal şartlarda iyi bir kadroyla ve Rodrigues'siz Galatasaray maçın favorisi.''

        ''SELÇUK SON MAÇIN EN İYİSİYDİ''

        ''Selçuk son haftanın en iyisiydi. Yana hiç oynamayı ve hep dikine oynadı. Çok başarılı paslar oynadı. Selçuk ilk geldiği dönemlerdeki gibi oynadı. Hep böyle oynarsa Rodrigues falan kalmaz ortada. Belhanda takımı eksik oynatıyor bu yüzden orada zaafiyet var. Bu eksikliği Selçuk ile çözebilirler. Gomis'e bakarsak çok iyi bir PR ustası. Rakiplerle ilgili pozitif mesajlar veriyor. Taraftarına iyi mesajlar veriyor. Tam bir profesyonel. İşini çok iyi yapıyor."

        REKLAM

        ''İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ DÖRT YARATIĞIN YAPTIĞI BİR İŞ''

        Galatasaraylı taraftara saldıran 4 holigan hakkında da konuşan Fatih Altaylı "İnşallah layık oldukları cezayı yerler ama eminim ki hiçbir cezaya çarptırılmayacaklar. Yasalarımızda maalesef böyle eksiklikler var. Sadece iyi bir savcı bu davaya bakarsa onlara iyi bir ceza verdirebilir. Biraz savcının niyetine bağlı. Umarım bu konuyla ilgili savcı orada mağdur olan çocuğu kendi evladıymış gibi düşünüp bu adamlarla ilgili böyle bir ceza ister. Bu doğrudan doğruya Türk Ceza Kanunu'na göre adli bir vakadır. 6222 ile alakası yoktur. Dört tane insanlıktan çıkmış yaratığın yaptığı bir iştir bu. Konya taraftarının tümüne mal etmek olmaz." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ''TÜM MAÇLARINI KAYBETSE BİLE...''

        Galatasaray'ın başarısının fikstürle alakası olmadığını söyleyen Fatih Altaylı, ''İlk haftalarda fikstürden dolayı Galatasaray'ın iyi olduğu konusuna katılıyordum ama artık katılmıyorum. 8 hafta geçti. Galatasaray neredeyse herkesle oynadı. Şimdi zorlu bir tünele giriyorlar. Bu tünelden çıktığında tüm maçlarını kaybetmiş bile olsa hala lider olabilir.'' dedi.

        ''AYKUT KOCAMAN BOŞ BOŞ KONUŞMAYA DEVAM EDİYOR''

        Aykut Kocaman'ın açıklamalarından bir şey anlamadığını söyleyen Altaylı, ''Aykut Kocaman konuşurken muazzam şekilde zırvalıyor. Bugün çıkmış puan farkına suni diyor. Beşiktaş'ı yenmiş olmasına rağmen liderin 8 puan gerisindeler. Ve nasıl maçla yendiğini herkes gördü. Zorlu maçlar biter ve 6-7 puan geride olursun tamam ama sen Beşiktaş'ı yendiğin halde 8 puan geriye düştün. Ne demek suni bir fark? Fark farkdır. Bu hafta kazanıp farkı 5 puana düşürürsen; biraz daha diklenme ve abuk subuk konuşma hakkın doğar ama olur da yenilirsen fark daha da büyür. Berabere kalırsan 8 puan devam edecek. O yüzden Aykut'un açıklamaları çok anlamlı değil. Zaten herhangi bir açıklamasından anlam çıkarmak mümkün değil. Kaşlarını çatıp suratına garip bir anlam yüklemeye çalışarak garip laflar etmek insanı büyük teknik direktör yapmaz. Alnını mümkün olduğunca buruşturup konuşunca çok önemli laflar söylemiş olmuyorsun. Boş boş konuşmaya devam ediyor. Suniymiş. 8 hafta geride kalmış. 8 puan geridesin. Bu farkın doğalı nasıl oluyor madem bu fark suniyse? Git işine kardeşim! Haddini bil. Sen hala tartışılan bir dönemde şampiyon olmuşsun. Her ne kadar tartışılmaz dense de o dönemde şampiyon olmuşsun. Ne konuşuyorsun? Neyse konuşmayacağım. Herkesi kızdırmayalım.'' ifadelerini kullandı.

        ''YAYINCI KURULUŞ VE FEDERASYON FENERBAHÇE'NİN KAZANMASINI İSTER''

        Yayıncı kuruluş ve federasyonun Fenerbahçe'nin kazanmasını isteyeceğini söyleyen Altaylı, ''Keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Bugün itibariyle Fenerbahçe ortamı germeye başlar. Fenerbahçe her zaman gerilimden karlı çıkar. Galatasaray her zaman bu tuzağa düşer mi? Bal gibi düşer. Hakem faktörü derbide çok önemli. Ben şundan korkuyorum. Bu maçın keyfini bozacak unsurun hakem olmasından korkuyorum. Bu hafta hakemler sıfıra yakın hatayla maçları yönetti. Bir tek Galatasaray'ın maçındaki 30 santimlik pozisyon hatası oldu. Dünyanın her yerinde 30 santim ofsayt kaçabilir. Bu fırtına öncesi sessizlik mi diye düşünüyorum. Derbide çok büyük hata yapacaklarından dolayı bu sessizlik olabilir. Galatasaray kazanırsa ne olacak? Ligin tadı tuzu kalmayacak. Peki, Türkiye'de yayıncı kuruluşa göre en etkin iki takımdan biri kim? Fenerbahçe. %40 Fenerbahçe, %40 Galatasaray. Digitürk'ün verileri bunu söylüyor. %40'lık bir pazar direkt olarak elden gidecek. Çünkü şampiyonluk gidecek. Bunu federasyon ister mi? Yayıncı ister mi? Bu işe 500 600 milyon yatıranlar ister mi? Benim bu maçla ilgili tek kaygım bu. Yani ligin 9. haftada tadının kaçmasını acaba federasyon ve yayıncı kuruluş el birliğiyle ister mi? Yayıncı kuruluş olsan kimin kazanmasını istersin? Fenerbahçe. Başka sorum yok hakim bey. Birkaç hafta önce bu durumu Beşiktaş yaşadı. Burası Türkiye. Her şey salla pati. Her şeyimiz acayip. Başka ülkelerde peş peşe şampiyonluk yaşayan takımlar var. Türkiye'de zor. Bu hesaplar burada yapılıyor. Galatasaray yine şampiyon olsun ama sona kadar bu heyecan sürsün. Biz neler yaşadık geçmişte. Play-off'lar oynadık şampiyonken... Bu paraların zorlukla çıktığı bir ortamda dış müdahaleden korkuyorum.'' dedi.

        ''DERBİYİ HAK EDEN HAKEM; FIRAT AYDINUS''

        Derbi maçına verilmesi gereken hakemin Fırat Aydınus olduğunu söyleyen Fatih Altaylı, ''Federasyona tavsiyem; bu maçta Ali Palabıyık'ı hakem yapsınlar. Bana sorarsan Fenerbahçe'nin Yeni Malatya maçını yöneten hakemi beğeniyorum. Bu sezonun en başarılı hakemi de bence Fırat Aydınus. Aman Cüneyt Çakır olmasın. Bu maçtan uzak dursun! Vallahi Ali Palabıyık'a razıyım. Bu maçın hakkı Fırat Aydınus'undur.'' dedi.

        ''FİKRET ORMAN VE ŞENOL GÜNEŞ'İN ARASINDA SORUN OLABİLİR''

        Beşiktaş'ta son dönemlerde bir sorun olduğunu söyleyen Altaylı, ''Beşiktaş'ta anladığım ve anlamadığım sorunlar var. Anladığım sorun; Beşiktaş iki kulvarda mücadele ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey sonuçlar elde ettiler. Oralardaki başarıları futbolcular tercih eder ve oraya daha çok konsantre eder. Anlamadığım sorun ise; Fikret Orman ve Şenol Güneş arasında sanki bilmediğimiz bir alt gerilim var. Bir huzursuzluk var. Şenol'un ifadelerinden geçen yıldan bu yıla olan değişimlerden sanki arada bir soğukluk olduğu belli oluyor. Onu tam olarak anlayabilmem mümkün değil. Onun da bir etkisi olabilir. Bu etki çok mudur? Bilemiyorum. Yarın eğer olur da Monaco'yu yenerse büyük ihtimalle üst tura çıkar. Beşiktaş'ın grubunda 9 puanla üst tura çıkar gibi duruyor çünkü garip bir grupta. Porto gidiyor Monaco'yu yeniyor falan... 9 puan yeter diye düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

        ''FUTBOLU KULÜPLER BİRLİĞİ Mİ YOKSA FEDERASYON MU YÖNETİYOR?''

        Bugün yapılan TFF zirvesi ile ilgili de konuşan Altaylı, ''Futbolu Kulüpler Birliği mi yoksa Federasyon mu yönetiyor? Kulüpler Birliği bu işlerde daha etkinse bırakalım futbolu onlar yönetsin. Benim kafam bu yapılan açıklamalardan sonra karıştı. Denemeler olacak diyorlar. Peki bu Video Hakem denemeleri hangi maçlarda olacak? Amatör ligde denersin ama üst ligde mi denemeye kalkacaksın? Osmanlıspor ile Gençlerbirliği düşmeye oynuyor onların maçlarında deneyelim mi diyeceksin? Nasıl deneyeceksin bu saçmalığı? Bu işin içinden çıkılmaz hale getirecek. Bana bir tane bunu uygulayan önemli bir futbol ligi söyler misin? Faroe Adaları'nda mı uygulanıyor? Fenerbahçe-Beşiktaş maçında verdiğim örnek ortada. Cenk'in pozisyonu gol mü ofsayt mı? Adam gitti golü attı, sesi duymadı, ikinci sarıdan kırmızı gördü. Video hakem sonra yanlış dedi ne olacak kart geri mi alınacak? Amerikan futbolunda bunu uygulamak kolay ama futbolda uygulamak kolay değil. Pozisyon geçip gidiyor. Top çizgisi teknolojisi olayı doğru. İlla bunun için video hakeme gerek yok.'' dedi.

        ''MALİ DURUMU MERAK EDENLER BAŞKAN'A GİTMESİN, ONLARI DA KANDIRIR''

        Dursun Özbek'in son dönemler mali durumla ilgili yaptığı açıklamalara katılmadığını söyleyen Fatih Altaylı, ''Üyelerden mali durumları merak edenler varsa başkana gitmesin. Başkan onları da kandıracak. Çünkü başkan doğru olmayan şeyleri söylerken bir gün kongrede burnu uzayacak ve ön koltuktaki üyelerin gözüne batacak. Artık Özbek bu noktada. Ben sana anlatayım Galatasaray Sportif A.Ş nasıl karda? SPK, 6 yılı inceledi ve bu incelemeyi rapor yaptı. Dediler ki; Galatasaray'ın masraf kredileri var. Harcamaları gösterdiler. Bu masrafları sportif a.ş'ye yazamazsın dediler. Bu masrafları Galatasaray SK Derneği'ne fatura etmek zorundasın dediler. Bunlar Galatasaray'ın borçları Sportif A.Ş'nin değil dediler. Bu paraların toplamı ne kadar? Yaklaşık 80 milyon TL'ye yakın. Bunu birden bire Galatasaray SK Derneği'ne attı ve fatura etti. Bu fatura karşılığında da 70 milyon TL'yi gelir yazdı. Aslında böyle bir gelir ortada yok. Daha önce harcamış olduğu paraları ana ortağından istiyor. Çünkü oraya fatura etti. Ortada kazanılmış bir para yok. 6 yıllık harcamaları SPK oraya yolladı. Döndü Bruma ve diğer satışlardan gelen yaklaşık 20 milyon Euro'yu da gelir diye kaydetti. O da hemen hemen 80 milyon... Ne etti 150 milyon TL... Bu parayı gelir olarak yazdı. Ama buraya gelir yazarken kulübe borç olarak yazdı. Sol elde para yoktu sağ elde para vardı. Sağ elden parayı alıp sol ele koydu. Diğer elde para kalmadı. Kulübün parası gitti. Bu neleri etkiler? Kulüp içinde sermaye artışı yapılacaktı. Riva'dan gelen para kullanılacaktı ama artık o para da kullanılamaz. SPK o paranın 80 milyon TL'sini Galatasray'ın elinden aldı. Kısa sürede Sportif A.Ş olumlu gözükebilir. Bu sene eğer kar edilmezse imtiyaz hakkını kaybediyor. Böyle de olursa genel kurul seçimlerde istediğini seçecek. Azınlık hakları da gündeme gelecek. Halka açık bölümün temsili gündeme gelecek. O yüzden bu sene zarar etmemesi iyi olur. Geçici olarak Galatasaray'a bu durum avantaj sağlıyor. Yönetimin herhangi bir gelir arttırma başarısı yok. Millet sanıyor ki muazzam bir başarı var. Tek başarı şudur; Tribün gelirleri ve maç günü hasılat gelirleri arttı. Fakat giderler de misli olarak arttı.'' şeklinde konuştu.

        ''FENERBAHÇE'DE GERÇEK FENERBAHÇELİLER, AZİZ YILDIRIMCILAR'DAN DAHA AZ''

        Fenerbahçe yönetimi ile Ali Koç arasında yaşanan konularla ilgili yorum yapan Altaylı, ''Kulüpteki mevcut üyelerin büyük çoğunluğu Aziz Yıldırım'ın üye yaptığı isimler. Yani Fenerbahçeli değil Aziz Yıldırımcılar... Kongrede Aziz Yıldırım muhtemelen Ali Koç karşısından muzaffer olarak ayrılacaktır. Gerçek Fenerbahçeliler Ali Koç'a oy verir. Aziz Yıldırımcılar, Aziz Yıldırım'a oy verirler. Kulüpte Aziz Yıldırımlı sayısı, Fenerbahçeli sayısından fazla. Yine de bunu riske etmemek için çeşitli palavralarla adaylığı kesin olan birisine üye listesini vermiyorlar. Ali Koç'a bu yapılanlara ABD filmlerinden bir kelimeyle 'Bullshit' demek lazım. Ali Koç, Aziz Yıldırım için kendisini siper etmişti. Ne diyeyim? Bir şeyler derim ama sonra dava açıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

        ''FENERBAHÇE'YE 7 ATACAĞIMIZ GÜNÜ...''

        Derbi için de son olarak skor tahminininde bulunmak istemeyen Altaylı, ''Geçmişte Fenerbahçe'ye 6-0 yenildik. Fenerbahçe'ye 7 atacağımız günü özlemle ve heyecanla bekliyorum.'' diyerek sözlerini noktaladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ