Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Feci kaza: 1 astsubay şehit oldu, 3 sivil öldü - Haberler

        Kaza, öğle saatlerinde Kağızman ilçesinde meydana geldi. Karagüney köyüne keşfe gidilen askeri araç şarampole yuvarlandı.

        DHA'nın haberine göre, kazada keşifte görev alan avukat Metin Avunca olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 2'si asker 4 kişi askeri helikopterle Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'ne getirildi.

        Kazada yaralanan Jandarma Astsubay Egemen Öztürk de kaldırıldığı Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi´nde şehit oldu. Yaralılardan Gülcihan Bozyel de Kağızman Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

        İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Şehit Egemen Öztürk'ün İzmir'in Karabağlar ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve askeri heyet akşam saatlerinde şehidin Yurdoğlu Mahallesi'ndeki evine gelerek, baba Orhan Öztürk'e şehadet haberini verdi. Acı haberin ardından Şehit Egemen Öztürk'ün baba evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Öztürk'ün evli ve 7 aylık bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

        UZMAN ÇAVUŞUN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        Hastanede tedavisi süren yaralı askeri ziyaret eden Kars Valisi Türker Öksüz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 1 jandarma astsubayın da şehit olduğunu söyledi. Yaralanan jandarma uzman çavuşun ameliyata alındığını ve tedavisinin sürdüğünü ifade eden Vali Öksüz, "Elim ve üzücü bir kaza. Jandarma teşkilatımızın, Kars'ın başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        AMCALARIYLA MİRAS DAVALARI VARDI

        Bu arada Karagüney köyünde yaşayan amcaları Mehmet Bozyel ile aralarında miras kalan arazi nedeniyle davalık olan hukuk fakültesi öğrencisi Eyüp Bozyel ile ablası Gülcihan Bozyel'in keşif için avukatları Metin Avunca ile birlikte gittikleri köyden dönüşte kazanın yaşandığı ortaya çıktı.

        Köy muhtarı Mustafa Bozyel, "Köydeki miras davası sebebiyle hukuk fakültesi öğrencisi Eyüp Bozyel ile ablası Gülcihan Bozyel, amcaları ile davalıktı. Arazi keşfi için Gülcihan Bozyel nişanlısı olan Avukat Metin Avunca ile köye geldi. Arazideki keşfi yaptıktan sonra dönüş yolunda meydana gelen kazada askerimizle birlikte 4 kişi hayatını kaybetti. Çok üzgünüz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ