Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararında son dakika | FED Toplantısı ne zaman yapılacak, faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı açıklandı mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı 26 Ocak Çarşamba yani bugüne kaldı. 25 veya 26 Ocak'ta açıklanması beklenen karar dün açıklanmayınca gözler bugün ki açıklamya çevrildi. Dünya ve Türkye piyasaları ABD Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına geçmesiyle birlikte faizleri artıracağı tarihe kilitlenmiş durumda. Özellikle ABD'de açıklanan enflasyon rakamları faizlerin artırımı yönündeki beklentileri artırırken rezerv para konumundaki dolardan etkilenen hemen tüm sektörler ve ve yatırımcılar merak içerisinde Fed faiz kararını bekliyor. Peki, Fed faizleri artıracak mı? Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? İşte tüm emrak edilenler...

        2

        FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

        Fed faiz kararı 25 veya 26 Ocak tarihinde açıklanacak. Dün yani 25 Ocak'ta faiz kararı açıklanmadığı için gözler bugüne çevrildi. Bugün yani 26 Ocak'ta ise Fed'in faiz kararını saat 21.00 sıralarında açıklaması bekleniyor.

        3

        FED FAİZ ARTIRACAK MI?

        Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

        Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı.

        4

        Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ