Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Fenerbahçe Ankaragücü maç SONUCU ve ÖZETİ! Muric ve Zanka attı, Fenerbahçe geriden geldi! - MKE Ankaragücü Haberleri

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. 1-0 geriye düştüğü maçta çabuk reaksiyon gösteren sarı-lacivertliler, Zanka ve Muric'in golleriyle 3 puana uzanan taraf oldu.İlk 2 maçını kazanarak lige iyi başlayan, ardından iki hafta kazanamayan sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisi öncesinde moral depoladı.

        ANKARAGÜCÜ 5 PUANDA KALDI

        Ülker Stadı'nda oynadığı son 15 lig maçını da kaybetmeyen Fenerbahçe 5. hafta sonunda puanını 10'a yükseltti. Ankaragücü ise 5 puanda kaldı.

        Fenerbahçe'de Garry Rodrigues sakatlığı nedeniyle 40. dakikada yerini Emre Belözoğlu'na bıraktı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        REKLAM

        Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, henüz ilk dakikada tehlike yarattı: Ozan Tufan'ın sağ kanattan yaptığı ortada ön direkte müsait durumda bulunan Deniz Türüç istediği vuruşu yapamadı.

        Sarı-lacivertliler, mücadelenin 2. dakikasında yine tehlikeli geldi: Atağı başlatan Deniz Türüç sağ taraftan ceza sahasına giren Kruse'yi gördü. Kruse topu tekrardan Deniz'e çevirdi fakat onun vuruşunda top yandan dışarı gitti.

        ORGILL HATAYI AFFETMEDİ

        Mücadelenin 16. dakikasında Rami'nin kaybettiği topla hızla rakip kaleye yaklaşan Orgill sağ taraftan ceza sahasına girer girmez kaleyi düşündü ve topu ağlara gönderdi.

        FENERBAHÇE'NİN YANITI GECİKMEDİ

        Fenerbahçe, Ankaragücü'ne hemen yanıt verdi: 18. dakikada sağ taraftan atağa katılan Ozan Tufan, Deniz Türüç'ün pasıyla ceza sahasında topla buluştu ve şutunu attı çekti ancak top dışarı çıkıtı. Hakem Abdülkadir Bitigen köşe vuruşunu gösterdi. Kullanılan köşe vuruşunda kaleci Korcan boşa çıktı ve arka direkteki Zanka seken topu ağlara gönderdi.

        REKLAM

        Dakikalar 26'yı gösterdiğinde Vedat Muric ile duvar pası yapan Kruse ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla kaleyi yokladı ama top az farkla yandan dışarı gitti.

        GARRY RODRIGUES SAKATLANDI!

        39. dakika oynanırken Fenerbahçe'de Rodrigues yedek kulübesine değişiklik işareti yaptı ve sekerek kenara geldikten sonra kendini yere bıraktı. Garry Rodrigues yerine oyuna Emre Belözoğlu dahil oldu.

        Mücadelede 42. dakika oynanırken Emre Belözoğlu'nun pasıyla hareketlenen Dirar ceza sahasının içinde yerde kaldı ama hakem oyunu devam ettirdi.

        Karşılaşmada dakikalar 45'i gösterdiğinde Ozan Tufan ceza sahasında kale sahasına sert bir top gönderdi ama kaleciyi geçen topu Cebrail uzaklaştırmayı başardı.

        Maçın ilk 45 dakikası, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

        Fenerbahçe ikinci yarıya Adil Rami - Jailson değişikliği ile başladı. Ankaragücü'nde ise Ankaragücü'nde ilk yarının son anlarında sakatlanan Cebrail yerine Hasan Kaya oyuna girdi.

        TOLGA KAÇIRDI!

        Fenerbahçe 53. dakikada gole çok yaklaştı Muric savunma arkasına sarkan Tolga'ya harika bir pas attı. Topu kontrol edip önüne alan Tolga Ciğerci kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten dışarı attı.

        REKLAM

        BU KEZ KORCAN İZİN VERMEDİ!

        Fenerbahçe 54. dakikada bir tehlikeden daha gol çıkaramadı: Ozan Tufan sağ tarafta aldığı topu ceza sahasına kadar taşıdı ve Kruse'ye harika bir pas attı ancak Alman yıldız müsait durumda kaleci Korcan'ı geçemedi.

        FENERBAHÇE PENALTI BEKLEDİ

        Mücadelede 57. dakika oynanırken Fenerbahçe penaltı bekledi: Dirar'ın yaptığı ortada Muricceza sahasında yerde kaldı ve penaltı bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi. Abdülkadir Bitigen, VAR incelemesi sonrasında da pozisyonun penaltı olmadığı şeklinde karar verdi.

        Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Ankaragücü ikinci yarıda ilk kez bu kadar etkili geldi. Sağ kanattan Hasan'ın yaptığı ortada bomboş durumda topla buluşan İlhan Parlak istediği kafa vuruşunu yapamadı.

        Mücadelede 61. dakika oynanırken Vedat Muric ceza sahasına kaleye sırtı dönük bir şekilde topla buluştu ve dışarıdaki Deniz Türüç'e pasını verdi. Deniz ceza sahası dışından sert bir şut attı ama vuruşunda isabet sağlayamadı.

        REKLAM

        Luiz Gustavo 62. dakikada elle oynama sebebiyle sarı kart gördü.

        FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ:

        73. dakikada Ankaragücü'nde Moke'nin pas hatasında topla buluşan Emre Belözoğlu, pasını Kruse'ye aktardı. Alman yıldız rakibini çok şık bir şekilde oyundan düşürdü ve Muric'e harika bir pozisyon hazırladı. Muric topu tek vuruşla ağlara göndermeyi başardı.

        Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ