Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç'tan flaş açıklamalar! Aziz Yıldırım'a cevap verdi! - Fenerbahçe Haberleri

        İzmir'de bir otelde Fenerbahçe kongre üyeleriyle bir araya gelen Ali Koç, kente büyük bir beklentiyle geldiklerini ancak bu kadar da kalabalık beklemediklerini vurguladı.

        3 Temmuz süreciyle ilgili konuşan Ali Koç, Fenerbahçe'nin şu sıralarda mali açıdan sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Ali Koç, göreve geldiği takdirde kulübün kasasına ciddi bir sermaye girişi yapabilmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtirken AzizYıldırım'a da cevap verdi. Öte yandan Ali Koç, Aziz Yıldırım'la ilgili konuşurken salondan yükselen tepkiler üzerine "Beyler bir dakika, ne oluyor. Yarın aynı duyguları bana da besleyebilirsiniz. Sevmek durumunda değilsiniz ama o makamda kim olursa saymak zorundasınız." ifadeleriyle cevap verdi.

        Ocak ayından bu yana yüz binlerce Fenerbahçeliyle bir araya geldiklerini aktaran Koç, "Bunlardan da kendimize yol haritası çıkardık. Şunu anladık ki bizler hayatlarımızı Fenerbahçe'nin maç takvimine göre planlamayı özledik. Şampiyon takımlarımızı Bağdat Caddesi'nde karşılamayı özledik. Futbol takımımızın Avrupa'da bilinmesini özledik. Eski heyecanımızı kenetlenmemizi ve ihtişamı özledik." diye konuştu.

        "Hayatlarımızı, Fenerbahçe'nin maç takvimine göre planlamayı; bayraklarımızı, binalara asmayı; yüz binlerce taraftarımızla Bağdat Caddes'inde şampiyon takımımızı karşılamayı; kısacası, eski heyecanımızı ve ihtişamımızı çok ama çok özledik."

        "Başkanımızın önderliğinde, camiamızın 3 Temmuz kumpasına karşı, eşine rastlanamaz, engel tanımaz dik duruşu, her daim örnek olarak yerini almıştır ve almaya devam edecektir."

        "Ülkemizde futbolun, TFF tarafından ulusal olarak oynatılmaya başlandığı 1923 yılından, 90'lı yılların sonuna kadar Fenerbahçe, rakiplerinin önünde olmuştur. 1959 öncesi sayılmayan şampiyonluklarda da rakiplerinden çok önde olan Fenerbahçemiz, her daim zirvede olmuştur. Son 3-4 senede, amiral gemi futbolda gelinen nokta hiçbirimizi mutlu etmiyor. Fenerbahçemizin tartışmasız en büyük gücü olan taraftarı ile arasındaki sıcak bağın erozyona uğradığına şahit oluyoruz."

        REKLAM

        "ELİMİZİ TAŞIN ALTINAKOYMAK ZORUNDAYIZ"

        "3 Temmuz kumpasına karşı dimdik bir duruş sergileyen takımımız, 3-4 yıldır mali ve idari konuda sıkıntılar yaşamaktadır. Elimizi taşın altına koymak zorundayız. Gün, bugündür."

        "Göreve geldiğimiz takdirde, kulübümüzün kasasına ciddi bir sermaye girişi yapabilmek için 4 Haziran'da çalışmalara başlayacağız. Sermaye kısmında elimizden geleni yapacağız."

        "Mali sorunlarımızın ana nedeni olan futbolda günü kurtarma zihniyetinden acilen uzaklaşmak zorundayız. Bu sene şampiyon olalım da seneye bakarız deme lüksümüz kalmamıştır."

        "Bir sistemden, futbol kültüründen, oyun tarzı olan, kendi oyuncularını yetiştiren, en etkili ve ekonomik transfer yapan bir kulüp yapısından bahsediyoruz. Benim çok sevdiğim ve sevgi beslediğim Altınordu yaparken, biz niye yapamayalım!"

        AZİZ YILDIRIM'A CEVAP

        "Ben, bir söz düellosu istemiyorum ama kültürümüzde yapılan iddialara cevap vermeyince, iddialar üzerinize yapışıyor. Başkanımız Aziz Yıldırım, 'başkan seçilirsem, takımdaki tüm futbolcuları satacağımı' söylediğimi iddia etti. Benim böyle bir ifadem olmadı. Takımın tamamını satmak dünyanın hangi futbol kültüründe var?"

        Aziz Yıldırım'a tepki gösterilmesi üzerine "Beyler bir dakika, ne oluyor. Yarın aynı duyguları bana da besleyebilirsiniz. Sevmek durumunda değilsiniz ama o makamda kim olursa saymak zorundasınız."

        "ŞAMPİYONLUĞU, BAŞKANLIĞA BİN KEZ TERCİH EDERİM"

        "Camiayı böldü, tebrik ediyorum, Aykut Hoca, Ali Koç'un adamıyla yemek yedi...' Şu sonuca varıyorum ki, olabilecek bir sportif başarısızlığın mazeretinin altyapısı kurgulanıyor. Ben her zaman söylüyorum; şampiyonluğu, başkanlığa bin kez tercih ederim."

        "Başkanımız, adayların 'erkek gibi' ortaya çıkıp, adaylığını açıklaması çağrısında bulunmuştu. Ben de Fenerbahçemiz için sayın başkanımızın da önerdiği gibi aday olduğumu açıkladım. Şimdi ise Fenerbahçe camiasını bölmekle suçlanıyorum."

        "Fenerbahçe'de demokratik haklarını kullanarak aday olmak için mevcut başkandan icazet mi alınması gerekiyor? Adaylığımı nasıl açıklasaydım sorun olmazdı bilemiyorum. Bana göre şartlara uyan her kongre üyesi adaylığını açıklayabilir."

        "Başkan adaylarını FETÖ ile suçlarsak, camia olarak demokrasiden çok çok uzaklaşırız. Tüm adaylar birbirine saygı duymalıdır. Sayın Başkanımızın da adaylığının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ