Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de her şey sil baştan! İşte Ali Koç'un yeni planı! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde FB TV'de yaptığı 'Camiaya sesleniş' konuşmasında Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve YÖK'ten 1 yıllık erteleme talep ettiklerini söylemişti.

        2

        Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre üniversiteyi erteleyen Fenerbahçe yönetimi, eğitim alanında yeni bir adım atmak için kolları sıvadı.

        3

        Buna göre Fenerbahçe Kulübü, belirlenecek şehirlerde eğitim kurumlarıyla anlaşarak kolejlere isim hakkını verecek.

        4

        Bu modelde sadece denetleyici konumda bulunacak olan Sarı-Lacivertliler, daha az maliyetle hem eğitim alanındaki prestijini artıracak hem de üniversite projesinin altyapısı oluşturulacak.

        5

        Bu proje için önümüzdeki günlerde birkaç eğitim kurumuyla görüşmeler yapılacağı ve yol haritasının kısa süre içinde çizileceği öğrenildi.

        6

        Öte yandan Fenerbahçe Üniversitesi için göreve alınan akademisyenlerle de yolların ayrıldığı öğrenildi.

        7

        Üniversite projesinin 1 yıllığına ertelenmesi sonrası, eski yönetimin anlaşma sağladığı akademisyenlere ayrılık kararı tebliğ edildi.

        8

        Hatırlanacağı üzere Koç, 'Camiaya Sesleniş' adlı konuşmasında Fenerbahçe Üniversitesi projesi ile önemli açıklamalarda bulunmuş ve şunları söylemişti:

        9

        "Üniversite işinin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Herkes eylül ayında Fenerbahçe Üniversitesi'nin açılmasını beklerken biz Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gidip erteleme istedik."

        10

        "Üniversite için Ataşehir'de bir bina kiralamışız. Fenerbahçe Üniversitesi için belirlenen Ataşehir'deki yerleşke binasının kira bedeli yıllık 16 milyon TL.

        11

        "Akademik ve idari personelin yıllık gideri 9 milyon TL. 1 Eylül itibarıyla 33 kişiyle işe başlamak üzere sözleşme yapıldı."

        12

        "Öğrenci sayılarıyla ilgili öngörüler hiç gerçekçi değil. Şu halimizle Fenerbahçe'ye yakışan, olması gereken bir eğitim veremeyeceğimizi düşündük."

        13

        "Bu nedenle YÖK'ten yardım istedik, sağ olsunlar onlar da bizleri dinleyip yardımcı oldular."

        14

        "Koç Üniversitesi'ndeki ilk 5 yıl öğrenci rakamlarımızı söyleyeyim. İlk yıl 90, sonra 328, sonra 541, sonra 764, sonra 904."

        15

        "Bu planlamada daha ilk yıl 821 öğrenciyle başlıyoruz. Bu rakamlar hiç gerçekçi değil. Ataşehir yerleşkesinin de hazır olmadığını gördük."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ