Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe'den PDFK'ya sevk edilen Aykut Kocaman ve Alper Potuk için belgeli açıklama - Futbol Haberleri
        1

        TFF Hukuk Kurulu, Akhisar maçı sonrasında karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’a yönelik tepkileri raporlarda yer alan Aykut Kocaman ile kırmızı kart gören Alper Potuk’u PFDK’ya sevk etti.

        2

        Sarı-Lacivertli yönetim, Teleset Mobilya Akhisarspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak PFDK’nın kulübe gönderdiği hakem raporlarını yayınladı.

        3

        Raporlarda özellikle karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım ile 4. hakem Serkan Çınar’ın, Alper Potuk’un gördüğü kırmızı kart ile ilgili olarak verdikleri bilgilerdeki çelişkiler dikkat çekti.

        4

        4. hakem Çınar raporunda, yaşanan ikili mücadele sonucunda hakemin, ciddi faullü oyundan dolayı Alper Potuk’u ihraç ettiğini belirtti.

        5

        Hakem Bülent Yıldırım'un raporu ise şöyle:

        “Müsabakanın 82. dakikasında 13 forma No’lu rakip oyuncu (Lopes) ile orta alan civarındaki bir top mücadelesinde anılan oyuncu (Alper), risk alarak havadan yüksek ayakla topu kazanma mücadelesine girmiştir."

        6

        "Ancak süratli bir şekilde uzatmış olduğu sağ ayak tabanının, rakibinin yerdeki sol ayak bileği üzerine, kaval kemiği yan bölgesine yaralayıcı bir şekilde gelmesi üzerine oyuncu ciddi faullü oyundan dolayı doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç edilmiştir."

        7

        "Rakip 13 forma No’lu oyuncunun darbe aldığı bu bölgede bir kanama oluşmuş, oyuncu tedaviden sonra oyuna devam etmiştir.”

        8

        "TEDAVİ GÖRMEDİ"

        Ancak karşılaşmanın görüntüleri de izlendiğinde Akhisarlı Miguel Lopes’in aldığı darbe sonrasında kısa süre yerde yattığı ve sonra da oyuna devam ettiği ortaya çıkıyor.

        9

        Yani hakem Bülent Yıldırım’ın raporunda belirttiği gibi ne ayağında bir kanama oluşuyor ne de saha içerisinde tedavi görüyor.

        10

        Yıldırım ile Çınar’ın raporları arasındaki tutarsızlık nedeniyle de Fenerbahçe yönetimi açıklamasında, “Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadesini kullandı.

        11

        "TFF'DEN ÖZEL TALİMAT MI ALDINIZ?"

        Fenerbahçe yönetiminin yayınladığı raporlarda teknik direktör Aykut Kocaman’ın hakem Bülent Yıldırım’a söylediği sözler de yer aldı.

        12

        Gerek Yıldırım gerekse 4. hakem Serkan Çınar, Kocaman’ın sözleriyle ilgili olarak aynı cümlelere yer verdi.

        13

        Yıldırım'ın kullandığı ifadeler şöyle:

        "Ekibimle birlikte soyunma odasına doğru yöneleceğim esnada henüz yeşil alanda iken, yanımıza kadar yaklaşarak doğrudan bana, ‘Çok merak ediyorum, TFF’den özel bir talimat mı aldınız? Geçen haftanın diyetini mi ödedik? Oyuncumu ne gördün de attın?’ şeklinde konuşmuştur."

        14

        "Ben de kendisine, “Lütfen hocam, maç bitti. Lütfen’ demem üzerine arkasını dönerek başka bir şey söylemeden uzaklaşmıştır” ifadelerine kullandı.

        15

        ‘ŞENOL GÜNEŞ NELER DEMİŞTİ?’

        Sarı-Lacivertli yöneticilerin, Aykut Kocaman’ın ceza almasının yanlış olacağını savunarak, “Şenol Güneş neler söylemişti, sadece 1 maç ceza aldı. Kocaman küfür etmeyip sadece tepkisini dile getirdi. Bundan dolayı da ceza almasını beklemiyoruz” dedikleri öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ