Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Fenerbahçe - Kasımpaşa yazar yorumları - Spor HABERLERİ - Kasımpaşa Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: Fenerbahçe abartısız, bu sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Geri pası, yan pası unutarak, ayağını frenden çekip gaza basarak, çok rahat pozisyon bularak, her fırsatta kaleye vurarak... Fenerbahçe‘de Sosa, oynamak için Emre Belözoğlu’nu beklemiş olmalı... Görüyoruz ki, Fenerbahçe‘nin saha içi patronu Sosa...

        2

        Süper oynadı. Mert Hakan‘ın da Emre Hoca ile birlikte hızla kendini geliştirdiği çok açık görülüyor. Fenerbahçe‘nin golcü için “inim inim inlediği” haftalarda Valencia “mevcutların en iyisi” görünmesine rağmen, ısrarla kenarlarda oynatılarak, boş yere harcandı.

        3

        Bunu düzeltmek de Emre Hoca’ya kaldı. Fenerbahçe bu sezonun en iyi ilk yarısını oynadı. İkinci yarıda durmasına ve gol yemesine rağmen bunalmadı, son beş dakika dışında küçük takım gibi savunmaya çekilmedi. Unutulmasın, yediği gollerde de içten vuruldu.

        4

        Rakipten değil, kalecisinin hatalarından yedi. Takıma Emre Belözoğlu‘nun elinin ve futbol aklının değdiği çok açık belli oluyor. Ama sezon başından beri kemikleşmiş o kadar çok yanlış var ki, bu dar zamanda hangisine yetişirsin, hangisini düzeltirsin...

        5

        AHMET ÇAKAR: Çok garip bir maç izledik. İlk yarı 5-6 olacak maç, ikinci devre bir anda kritiğe giriverdi. İlk yarıya bakıyoruz, fevkâlade bir Fenerbahçe… Top kontrolü, dikine oynama, yakalanan pozisyonlarla belki de sezonun en iyilerinden biri. Üstelik rakip Kasımpaşa, izleyenlere, "Bu nasıl bir takım" dedirtecek kadar kötü.

        6

        Üstelik Fenerbahçe 5-6 atması gereken ilk yarıyı da 3-1 önde bitiriyor. Ayrıca yediği de Kasımpaşa'nın attığı bir gol değil. Harun'un, Kasımpaşa'nın önüne bırakıp "Al sen at" dediği bir pozisyon. İkinci yarı bir şeyler oldu. Fenerbahçe, 'oyunu kontrol edeyim' dedi hem oyun üstünlüğünü hem de pozisyon üstünlüğünü rakibe veriverdi.

        7

        Son 15 dakika Fenerbahçe puan kaybetseydi sadece puan kaybetmeyecek, sadece şampiyonluğu kaybetmeyecek yılın en büyük futbol enayiliğine imza atmış olacaktı. Sonuçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı takip ediyor. Görünen o ki son düdüğe kadar da takipte kalacaklar.

        8

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe’nin 4-6-0’ı en üretken ilk 45 dakikasını oynadı. Goller bildik yoldan kenar ortalarından geldi ama merkezden bu oyunun vaat ettiği penetrasyonları da çok iyi yaptılar. Pelkas pası gösterip dalışlarında becerili, son şutlarda ise çok ama çok zayıftı. Yani Ertuğrul maçın en iyilerindendi. Öte yandan pozisyonlar çok net olsa da inanılmaz bir kurtarış da yapmadı.

        9

        Bu oyunun temeli kuşkusuz dönen toplara yapılan pres. Zaman zaman geç kalmaktan kaynaklı pres kaçakları olsa da seviye geçtiğimiz haftaların üstündeydi. Kasımpaşa Caner’in bölgesini hızlı çıkışlar için kullandı. Tecrübeli oyuncu büyük bir hücum gücü ama savunma açıkları rakibin iştahını kabartıyor.

        10

        Belözoğlu’nun 3 değişikliği orta sahadaki yorgunluğu gidermek için oldu. Bu olmadı. Gustavo sahada olmasına rağmen penaltıya yol açan önde yakalanma, skor 3-1’ken kabul edilebilir değil. Hem adam kaçırmak hem de ofsayt çizgisini ayarlayamamak bu tecrübede oyuncular için can sıkıcı. 3-2 sonrası 3 pas yapamayacak hale gelmek de geçen haftaki maç sonunu yaşattı. Kasımpaşa hem savunmada hem hücumda dağınık olmasına rağmen 15 dakika boyunca rakibini tedirgin etti. Sonuç olarak Fenerbahçe’de iyi oyun süresi uzadı ama hâlâ kriz dakikaları yaşanıyor.

        11

        ERMAN TOROĞLU: İlk 45 dakika bitiyor. Yorum şu; 'Bu sezonun en iyi Fenerbahçesi!' Her şeyi ile sahada tıkır tıkır işleyen bir takım. Erol Bulut'un takımı ile Emre Belözoğlu'nun takımı çok farklı. Bakıyoruz, Kasımpaşa hiç tepki gösteremiyor. Harun'un büyük hatası ve Kasımpaşa'nın golü... Fenerbahçe'nin kaçırdıkları gol olsa ilk yarı 5-1 veya 6-1 bitebilir.

        12

        Yorum çok net; F.Bahçe bu maçı kazanır. Ama ikinci yarıda sarı-lacivetliler ilk devrede olduğu gibi değillerdi. Kasımpaşa da ilk yarıdaki gibi değil. Maç 3-2'ye geliyor bu sefer F.Bahçe'de panik başlıyor. Başta kaleci Harun olmak üzere tuhaf işler yapıyorlar ve göbekten rakibe çok pozisyon veriyorlar.

        13

        Maçın genelinde hakem Fırat Aydınus zorlanmadı ama öyle bir pozisyon var ki net penaltıyı Fenerbahçe aleyhine çalamadı. 58'inci dakikada sağ çaprazdan gol pozisyonuna giren Kasımpaşalı'yı Szalai, arkadan iterek düşürdü. O penaltıyı verse maç 3-2 olacak, belki sonra Kasımpaşa 3-3'ü bulacaktı. Maalesef büyük takımlar ile küçük takımlar arasındaki hakem taktir hakları böyle oluyor.

        14

        ALİ ECE: Fenerbahçe, Kadıköy’de Süper Lig maçlarında böyle büyük oyun oynamayı tercih etmeli, Erol Bulut bunu bir türlü net olarak anlayamadığı için de şu anda Fenerbahçe teknik direktörü değil artık.

        15

        Ayrıca Ersun hocanın son görev aldığı dönemdekinden farklı olarak mevcut Fenerbahçe oyuncu kadrosu da bu oyunu oynamaya çok daha müsait, Valencia’nın son 4 maçında 4 gol atması bu oyun tercihinin de sonucu. Lakin 11’i kadar yedekleri de kâğıt üzerinde geniş kalite arz eden Fenerbahçe’de 2. yarıdaki oyuncu değişikliklerinden sonra bir anda oyun kalitesi düştü.

        16

        Hemen ardından Harun ilk goldeki kadar büyük olmasa da yine bir hata yaptı ve penaltıya sebep oldu. Belki tam 90’da çıkardığı topla skoru 3-2’de tuttu Harun ama o hataları yapmasa maçın skoru zaten buraya gelmez ve Fenerbahçe sonlarda bu kadar zorluk çekmezdi. Emre Belözoğlu tecrübelendikçe daha etkili oyuncu değişiklikleri yapabilir ancak Fenerbahçe’de sonradan girenlerin de bu kadar ham oynamamaları gerekiyor.

        17

        İBRAHİM YILDIZ: Şampiyonluk yarışı tüm hız ve heyecanı ile sürüyor. Fenerbahçe rakiplerinin kazandığı haftada geride kalmayarak bu yarışın içinde olduğunu gösterdi. Kasımpaşa'yı farklı yenen sarı-lacivertliler karşılaşmanın ilk yarısında belki de sezonun en iyi futbolunu oynadılar. Sürekli eleştirilen Fenerbahçe oyun olarak bir kimliğe bürünmüştü. Emre Belözoğlu göreve geldikten sonra öncelikle kadro istikrarını sağladı.

        18

        Fenerbahçe iyi oyunu son dakikaya kadar sürdürmeyi başarırsa gerçek kimliğine kavuşmuş olacak. Son anlardaki çile çekmelerin artık bitmesi gerekiyor. Kasımpaşa adına önemli bir maçtı.

        19

        Puana ihtiyacı olan Kasımpaşa işi zora soktu. Zor maçları var. İyi oyunu galibiyetle bitirmeyi hedeflemek zorundalar. Bu potansiyele sahipler. Kasımpaşa'nın sayılmayan golünde VAR ofsayt çizgisini 3-4 dakikada çekebildi. İlginç bir durum. Kasımpaşalıların "Golümüzü yediler" tepkisinin doğruluk payı yüksek.

        20

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fenerbahçe şampiyonluk yolunda Kasımpaşa düşmeme mücadelesinde. Hakem emekliliği gelmiş Fırat Aydınus. VAR hakemi hakemliği bitirilen, siyaseten geri döndürülen Suat Aslanboğa, VAR operatörü de F.Bahçe'nin FETÖ iddiası ile şikayet ettiği adam. Kişinin araştırması savcılıkça sürüyor. Şimdi böyle bir atama baştan yanlış. Maçtaki her karar tartışmaya açık olur. Dedik ki "İnşallah hakemlik bir şey olmaz.." Ama oldu.

        21

        Geleceğiz. Fenerbahçe sezonun en iyi futbolunu oynadı. Pas oyununu hızlandırdılar. Pelkas 3 tane net pozisyonda Ertuğrul'u geçemedi. Enner bir gol attı bir penaltı yaptırdı. İrfan 2 net asist yaptı, Pelkas yararlanamadı, penaltıda da pası o attı. Ozan ve Mert Hakan da birer pozisyona girdiler. Bu devrede Kasımpaşa hem topu alamadı hem de atağa çıkamadı, çünkü dönenleri de hep Fenerbahçe topladı.

        22

        Harun, al da at deyip Hajradinovic'e asist yaptı ama takım Harun'a rağmen 3-1 yaptı. Fenerbahçeli arkadaşlarım-izleyenlerim çok memnunlardı. 2. devre F.Bahçe herhalde hafta içindeki Alanya maçını öne aldı ve rölanti başladı.

        23

        Yine denge ev sahibi lehindeyken Caner'in ofsaytı bozduğu bir pozisyonda Attila-Thelin mücadelesinde Kasımpaşalı yerde kaldı. Fırat Aydınus devreye girdi ve penaltıyı vermedi. Top uzun süre oyunda kaldı. O esnada Suat Aslanboğa da bir şey demedi. Oysa net penaltı idi. Sonra yine Caner'in ofsaytta olup olmadığı pozisyonda Thelin bir gol attı.

        24

        3 dakika incelendi ve ofsayt kararı çıktı. VAR operatörü üzerindeki baskıdan mı Aslanboğa'nın talimatından mı ne derseniz deyin pozisyon incelemesi 3 dakika sürdü. Beşiktaş-Galatasaray ve Kasımpaşalılara göre çizgi Fener lehine çekildi. Fenerlilere göre şüpheli VAR'cı gol vermek için arayıştaydı... İşte sana atama!

        28

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ