Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe sil baştan zirveye! FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Ligin 8. haftasında Denizlispor’u 2-1 yenerek 2 maçlık galibiyet hasretine son veren Fenerbahçe, oldukça yeni bir kadroya sahip olmasına rağmen şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürüyor.

        2

        Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadıkları geçen sezonu geride bırakarak, yeni sezona iyi bir giriş yapan Fenerbahçe’de kadrodaki isimlerin bir çoğunun son iki transfer döneminde takıma katılması dikkat çekiyor.

        3

        Kanarya, 2019 yılında 16 oyuncuyu kadrosuna katarken bir önceki sezonun başında alınan 4 oyuncu da eklendiğinde sarı-lacivertlilerde "1 sene ve daha az forma giyen oyuncu sayısı" 20’yi buluyor.

        4

        Takımda kesintisiz en uzun süre forma giyen isim Hasan Ali Kaldırım olurken onu sırasıyla Alper Potuk, kısa süreli bir ayrılık yaşasa da Ozan Tufan, Mauricio Isla ve Nabil Dirar takip ediyor.

        5

        Sarı-lacivertliler, kadrosunu birçok yeni isimle güçlendirmesine rağmen taraftarının gözünde istenilen takımdaşlık ve mücadeleci ruhu yakalamış gibi görünüyor.

        6

        Teknik direktör Ersun Yanal’ın sıkça dile getirdiği "Yeni bir takımız ve uyum sürecine ihtiyacımız var" söyleminin altında yatan bu gerçeklere rağmen alınan sonuçlar ve istekli futbol, şampiyonluk için camiayı umutlandırıyor.

        7

        Sarı-lacivertlilerde gelinen bu noktada yönetim, teknik heyet ve takımdaki tecrübeli isimlerin büyük çabasının olduğu, Samandıra'da aile ortamının yaratıldığı belirtildi.

        8

        DENİZLİ'DEKİ 7 İSİM 2019'DA GELDİ

        Fenerbahçe'nin Denizlispor maçında sahaya çıkan ilk 11’in forma giyen isimlerden Altay Bayındır, Zanka, Serdar Aziz, Luiz Gustavo, Emre Belözoğlu, Garry Rodrigues ve Vedat Muric 2019 yılında kadroya dahil edilirken, geçen sene forma giyemeyen Tolga Ciğerci de taraftarının gözüne giren isimlerden oldu.

        9

        Son maçın kadrosunda yer alan Hasan Ali ve Isla ise takımın eskileri olarak göze çarptı. Ozan Tufan 2013'te takıma katılmış olmasına rağmen geçen sezonun ilk yarısını kadro dışı, ikinci yarısını ise Alanyaspor'da kiralık geçirdiği için takımdaki 'yeni' isimlerden biri oldu.

        10

        Oyuna sonradan giren Deniz Türüç bu sene takıma katılırken, Jailson ikinci senesini geçiriyor.

        11

        Alper Potuk ise Hasan Ali’den sonra takımın en eski oyuncusu durumda bulunuyor.

        12

        Sarı-lacivertliler ayrıca geçtiğimiz sezonun sonunda Elif Elmas, Skrtel, Valbuena, Ayew, Slimani başta olmak üzere 12 oyuncusu ile yollarını ayırmış ve yeni bir kadro ile sezona başlamıştı.

        13

        DURAKLAMA DENİZLİ'DE BİTTİ

        Lige hızlı bir giriş yapan sarı-lacivertliler 5-0'lık Gazişehir maçının ardından Başakşehir'i geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmişti.

        14

        3. haftada evinde konuk ettiği Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan Kanarya, daha sonra lider Alanya'ya deplasmanda 3-1 kaybederek ilk yenilgisini aldı.

        15

        7. haftada Antalyaspor'a sahasında 1-0 mağlup olarak Kadıköy'deki 15 maçlık yenilmezlik serisi son bulan Fenerbahçe, milli ara dönüşünde Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenerek yeniden kendine geldi.