Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (12 Ocak 2018)

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ mensubu kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Öte yandan örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanan kişilere yönelik operayonlar da devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 12 Ocak 2018Cuma günlüğü.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        6 İLDE FETÖ OPERASYONU: 22 GÖZALTI

        Malatya merkezli 6 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Malatya merkezli, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Mersin ve Trabzon'da 25 adrese polis ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında FETÖ/PDY il iltisaklı eğitim kurumlarında çalışmış, halen özel eğitim kurumlarında aktif çalışan ve askeri mahrem yapılanması içerisinde olduğu tespit edilen 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock' kullanıcısı oldukları da tespit edildi. Şüpheliler sağlık işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE FETÖ OPERASYONU: ESKİ MÜZE MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan biri tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, terör örgütüyle bağlantıları bulunduğu iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski Kırşehir Müze Müdürü A.G ve İl Kadastro Müdürü M.E. ile serbest meslek sahibi M.D'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.G, tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAPATILAN FETÖ OKULLARINDA GÖREV YAPAN 70 ÖĞRETMENE GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, KHK ile kapatılan FETÖ'nün okullarında görev yapan70öğretmen hakkındagözaltıkararı verildi.(AA),

        REKLAM

        BURSA'DA 4 İŞ ADAMINA TUTUKLAMA TALEBİ

        Bursa'daFETÖ/PDY davalarında itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest bırakılan 4 işi adamı hakkında Cumhuriyet Başsavcısı'nın ardından bugünkü duruşmada davanın Savcısı da mütealasında tutuklama talep etti.

        Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılanFETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eskiBursaValisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılaması devam ediyor.

        Yeni göreve gelen Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan işadamları Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça'nın yeniden tutuklanması için mahkemeye imzalı yazı göndermişti.

        Duruşmanın bugünkü son oturumunda Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı mütaalasında, Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça'nın tutuklanmasını talep ederken tutuklu sanıklardan Selamettin Özgörüş ile Mahmut Kesici'nin ise serbest kalmasını istedi.

        REKLAM

        Savcı aynı zamanda çok sayıda iş adamının mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılması ve dosyada eksik hususların giderilmesi için de dosyada adı geçen bir çok iş adamının yeniden tanık olarak dinlenmesini istedi.

        Öte yandan savcıFETÖ'den tutuklu eski vali Şahabettin Harput'un eski bakanlar Faruk Çelik ve Bülent Arınç'ın mahkemede dinlenmesi talebini reddetti. Mahkeme kararı açıklamak üzere duruşmayı 15.30'a erteledi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ