Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Film senaryosu yazdığını Slovenya'da açıkladı

        Doğu Demirkol, stand - up gösterileriyle film festivalleri arasında mekik dokuyor. Demirkol, bir yandan Türkiye genelinde birçok şehirde sahneye çıkarken diğer yandan yurt içinde ve yurt dışındaki film festivallerine katılıyor.

        Doğu Demirkol, rol aldığı Nuri Bilge Ceylan'ın 'Ahlat Ağacı' ile Cannes Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Hamburg Film Festivali, Antalya Film Festivali, Mardin Film Festivali ve Malatya Film Festivali'nden sonra şimdi de Slovenya'daki Ljubljana Film Festivali'ne katıldı.

        Yorgos Lanthimos, Naomi Kawase ve Claire Deniz gibi ünlü yönetmenlerin filmlerinin seçildiği 'Krallar ve Kraliçeler' bölümünde bu yıl 29'uncu kez düzenlenen Ljubljana Film Festivali'nde 'Ahlat Ağacı' da gösterimde yer aldı.

        'Ahlat Ağacı'nda 'Sinan' karakterini canlandıran Doğu Demirkol'a Ljubljana Film Festival Festivali'nde oldukça ilgi gösterildi. Filmin gösteriminden sonra gerçekleştirilen söyleşide izdiham yaşanırken Slovenya Ulusal Televizyonu Demirkol ile bir röportaj yaptı. Röportajda 'Sinan' karakteriyle, Nuri Bilge Ceylan ile çalışmakla ve komedyenlikle ilgili soruları cevaplayan Demirkol, bir film senaryosu yazdığını, kendi filmini çekeceğini ilk kez açıkladı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ