Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Filmlerde kullanılan çekim hileleri! Hiçbir şey bildiğiniz gibi değil
        1

        Bazı sahnelerde oyuncuyu ayna önünde izliyoruz. Kameranın gözükmemesi ilginç öyle değil mi? Aslında orada bir ayna yok. Ayna yansımasında gerçekten oyuncuyu görüyoruz ancak arkasını gördüğümüz kişi oyuncuya benzeyen bir figuran. Yani aslında orada iki kişi var!

        2

        Filmlerde izlediğimiz cam kırılma sahnesindeki camlar; ya plastikten yapılıyor ya da şekerden!

        Genelde yönetmenler, daha gerçekçi görüldüğü için şeker camları tercih ediyor.

        3

        Aksiyon filmlerinde yaşanan araba sahnelerinin daha gösterişli olması için yollar ıslatılıyor. Islanan yollar araba farlarından gelen ışıkları daha iyi yansıttığı için sahne daha görkemli bir hale geliyor.

        4

        Canlandırılması zor ve maliyetli işler için minik setler kullanılıyor. Örneğin bir araba patlama sahnesi için gerekli olan her şey (araba, sokak, yollar, sokak lambası) küçük maketlerden yapılıyor. Burada canlandırılan sahne; çekim açısı ve eklenen efektlerle son haline getiriliyor.

        5

        Bazı filmlere yüzlerce figüran gerekebiliyor. Ancak bu durum oldukça maliyetli. Bu yüzden genelde filmlerde, özel efekt yoluyla figüranlar çoğaltılıyor ve gerçek bir kalabalık haline getiriliyor.

        6

        Filmlerde kullanılan dev kalelerin hepsi birer maket. Bir kale inşa etmek çok maliyetli olacağı için maketleri kullanılıyor yalnızca iç mekânlar gerçekten oluşturuluyor.