Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Fitbit Versa inceleme - Teknoloji Haberleri

        Günümüzde kullanımı gittikçe yaygınlaşan akıllı saatlerin o kadar çok alternatifi var ki artık kullanıcılar tercih yapmak konusunda güçlük yaşayabiliyor. Bu alanda Fitbit’in son olarak piyasaya çıkardığı Versa ise yeni ve hafif dizaynı ile karşımıza çıkıyor. Kişiselleştirilebilir özellikleri ve dört günün üzerindeki batarya ömrü sunan Fitbit Versa’ı detaylı bir şekilde inceledik.

        Şirketin ürettiği eski modellerinden farklı bir dizaynla karşımıza çıkan Fitbit Versa, karesel şekil yerine daha çok köşeli yuvarlak diyebileceğimiz bir tarz yakalamış. Apple Watch benzeri tasarımında saatin köşeleri yuvarlak hale getirilmiş.

        REKLAM

        Alüminyum kasaya sahip olan akıllı saatin ekranı Gorilla Glass 3 tabakası ile korunuyor. Kayışı ise siyah, gümüş ve altın gül renk seçeneklerine sahip.

        Fitbit Versa’nın ekranı küçük ancak parlak bir görünüme ve canlı renklere sahip. Bu da açık havada kolay görünmesini sağlıyor. Ekran ise OLED yerine 1.34 inç boyutunda dokunmatik renkli LCD olarak tercih edilmiş.

        7/24EGZERSİZ TAKİBİ

        Gelelim akıllı saatlerin tercih edilmesinde büyük bir katkısı olan spor konusuna. Cihazın ana menüsündeki egzersiz uygulamasından aktivitenizi takip edebiliyorsunuz. Buradan yaptığınız egzersizin türüne göre farklı göstergeler yer alıyor. Mesela koşu programı seçtiyseniz mesafe ve zaman gösteriliyor.

        Genel egzersizi seçtiyseniz ekranda kalp ritminizi ve yaktığınız kaloriyi öğrenebileceğiniz göstergeler görülebiliyor. Çalışmanızı bitirdiğinizde ise özet karşınıza geliyor ve böylece vücudunuzun durumunu takip edebiliyorsunuz.Bunun dışında Fitbit Versa, kalp hızını 7/24 takip ediyor ve kaydını tutuyor. Cihaz sadece hareketlendiğinizde değil, uzun süre durduğunuzda da hareket etmeniz için uyarıyor.

        KİŞİYE ÖZEL NEFES ANTREMANI

        Galaxy Gear ve Apple Watch’tan farklı olarak Fitbit Versa’nın sizi saatlik uyarılarla hareket etmeye teşvik etmesi daha kolay ulaşılabilir bir hedef oluşturmasının yanı sıra gün boyu aktif olmanızı sağlayan bir çözüm de getiriyor. Cihaz sizin nabız ölçümünüze göre kişiselleştirilmiş bir nefes antrenmanı tavsiye edebiliyor.

        Fitbit’in farklı uygulamalarıyla uyku durumunuzu veya yiyip içtiklerinizin kalorisini kayıt altına alabilirsiniz. Fitbit Versa, hafızasına müzik depolamaya ve Bluetooth kulaklıklarla dinlemeye izin veriyor. 2 GB’lık depolama alanına çok sayıda şarkı sığdırmak mümkün ancak cihaz Spotify’ı desteklemiyor.

        Desteklediği uygulamalar olan Deezer ve Pandora’dan müzikleri çevrimdışı indirmek ya da bilgisayardan direkt ‘mp3’ şeklinde aktarmak mümkün.

        TEK ŞARJLA DÖRT GÜN

        Otomatik parlıklık modunda ve bildirimler açık halde iken tek şarj ile dört günlük süreyi çıkarabilen Fitbit Versa’nın bataryası müzik dinlediğinizde veya egzersiz takibinde daha hızlı azalıyor.

        145 mAh kapasitesindeki lityum-polimer pili tam şarj için yaklaşık 2 saat süre gerekiyorsa da 30 dakikalık şarj 1 günlük sürelik kullanım olanağı sunuyor. Söz konusu saat olunca su geçirmezlik önemli bir detay. Fitbit Versa da 50 metreye kadar suya dayanıklı.

        Sonuç olarak Fitbit Versa akıllı saat olarak piyasadaki en iyi tercih olmasa da fitness asistanı olarak iyi bir yardımcı olduğunu söylemek mümkün. Hafiflik, optimal ekran ve uzun batarya ömrü ile dikkat çeken cihazın Türkiye’deki fiyat etiketi 1798 TL.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ