Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Formula 1'den yeni anlaşma! ESPN'de yayımlanacak! - Motor Sporları Haberleri
        1

        ESPN'DE YAYIMLANMAYA DEVAM EDECEK

        Formula 1 2018 yılında ESPN’e geri döndüğü için çok iyi bir anlaşma yaptığını kabul etmişti. Yapılan yeni sözleşme hakkında hiçbir ticari detay açıklanmadı.

        2

        MIAMI VE LAS VEGAS'DA YARIŞLAR DEVAM EDİYOR

        Ancak ABD’de başlayan ve yoğun ilgiyle takip edilen ‘Drive to Survive’ Miami ve Las Vegas yarışlarının devam etmesi sözleşmenin karlı olduğunu gösteriyor.

        Formula 1 tarafından yapılan açıklamalara göre şunlar belirtildi: “Formula 1'in 2018 yılında ESPN Networks’e dönmesinden bu yana geçen 5 yılda yayınlanan yarış sayısından daha fazlası, her sezon ABC ve ESPN kanallarında en az 16 yarış yayınlanacaktır. ABC, ESPN ve ESPN 2 kanallarındaki tüm yarış yayınları son 5 sezonda kullanılan reklamsız yayın olarak devam edecektir.”

        3

        “Yeni sözleşme genişletilmiş olup doğrudan tüketici haklarını da içeriyor ve ESPN ve ESPN+ kanallarına ABD'deki hayranların önümüzdeki 3 yıl boyunca Formula 1 içeriğini tüketmeleri için ek yollar sunma esnekliği sağlıyor. Konuyla ilgili ayrıntılar daha sonra açıklanacaktır.”

        “Canlı yayınlarda tüm yarış hafta sonları; antrenman seansları, Sprint dahil sıralama seansları, yarışların yanı sıra yarış öncesi ve yarış sonrası yayınları içermeye devam edecek. Yeni sözleşme, daha fazla seansın ESPN veya ESPN2 kanallarında yayınlanmasıyla sıralama seanslarına daha çok odaklanmayı içeriyor” şeklinde ifadeler kullanıldı.

        4

        Formula 1’in CEO’su Stefano Domenicali, ESPN kanalının spora olan ilgiyi artırması hakkında olumlu yorumlarda bulundu “Formula 1; biletlerin tükenmesi ve televizyon izleyicilerindeki rekor artış ile ABD’de inanılmaz bir büyüme kaydetti. Austin ve Miami ile birlikte gelecek sezon takvime Las Vegas’ın eklenmesi, orada üç muhteşem yarışa ev sahipliği yapmamızı sağlayacak.”

        “ESPN, özel kalite kapsamıyla bu büyümede büyük bir rol oynadı. İlişkimizi uzatmaktan, Formula 1'in tutku ve heyecanını ABD’deki izleyicilerimizle bir araya getirmeye devam etmekten dolayı heyecanlıyız” dedi.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ