Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Fotoğraf Fotoğrafta 'Japon İşi'
        1

        Polonyalı fotoğrafıçı Pawel Jaszczuk haftada 60 saatten fazla çalışan, kariyerleri için ailelerinin yüzünü unutan Japon 'beyaz yakalılar'ı görüntülemeye 10 yıl önce başladı.

        2

        Her gece 23.00'le 03.00 arası Tokyo'nun eğlence bölgelerini gezip, iş çıkış birkaç kadeh içen ardından treni kaçıran, sokaklarda yatan (sızan) 'beyza yakalı' Japonlar'ın fotoğraflarını çekti.

        3

        Jaszczuk, amacının kimseyi incitmek olmadığını sadece 'şık takım elbiseli adamlarla kirli sokaklar' arasındaki kontrastı göstermek olduğunu söylüyor.

        4

        Görüntülediği kişilerin şık takım elbiseli olmasının, garip bir şekilde uyumasının şart olduğunu belirten Polonyalı fotoğrafçı, "Ekstra detaylar fotoğrafı daha da özel gösteriyor. Çünkü bir moda çekimi gibi gözükmesini istiyorum" diyor.

        5

        Fotoğrafaların, çalışmaktan bitap düşmüş, stresli insanları gösterdiğini belirten Pawel Jaszczuk şu soruyu soruyor: "Gerçekten böyle olmak mı istiyoruz?"

        6

        Fotoğrafları 'High Fasihon' adlı kitapta toplayan Jaszczuk: "Son tren kaçtığında, oteller de çok pahalı olduğundan, bu insanlar için banklar ve sokaklar uyumak için en işi seçenek oluyor..."