Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Fransa'da normalleşme adımları: Cumhurbaşkanı Macron, Başbakan Castex ile kafede! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan önlemleri kademeli olarak gevşetilmeye başlandığı Fransa'da aylardır kapalı olan restoran ve kafeler yeniden hizmet vermeye başladı.

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Jean Castex ise bir kafede görüntülendi. Ülkede koronavirüs vakalarının olumlu yönde ilerlediğini ifade eden Macron, tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini de ifade etti.

        Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Macron, "İşte! Teraslar, müzeler, sinemalar, tiyatrolar. Yaşama sanatını oluşturan her şeyi yeniden keşfedelim. Sınırlara saygı göstererek" ifadelerini kullandı.

        FRANSA'DA KADEMELİ NORMALLEŞME

        Fransa'da Kovid-19 tedbirleri dört aşamada gevşetiliyor. 3 Mayıs'ta gündüz saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat yasağı kaldırılırken 19.00-06.00 saatlerindeki sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

        REKLAM
         Avrupa normalleşiyor!
        Avrupa normalleşiyor! Haberi Görüntüle

        Ülkede aylardır kapalı olan restoran ve kafelerin terasları yeniden hizmet vermeye başladı. Mağazalar, müzeler, tiyatro salonları ve sinemalar da yeniden açılacak. Sokağa çıkma yasağının başlama saati 19.00’dan 21.00’e alınacak.

        9 Haziran'dan itibaren sokağa çıkma yasağı 19.00 yerine 23.00'te başlayacak, kafe ve restoranların içinde hizmet verilmeye başlanacak, spor salonları yeniden açılacak.

        30 Haziran'da da sokağa çıkma yasağı sona erecek. Kapalı veya açık alanda binden fazla katılımcının olduğu etkinlikler düzenlenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ