Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fransa - Türkiye maçı için iptal talebi! - Futbol Haberleri

        EURO 2020 Elemeleri'nde oynanacak kritik Fransa - Türkiyekarşılaşması öncesi flaş bir gelişme yaşandı.

        Bazı Fransız politikacılar, Fransa - Türkiye maçının iptali için Fransa Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. Ancak federasyon, maçın iptal kararını yalnızca UEFA'nın alabileceğini iletti.

        L'Equipe'te yer alan habere göre, Fransa Futbol Federasyonu'ndaniptal talebi isteyenlere verilen cevapta, ''Fransa olarak bu maçı iptal edemeyiz. Maçı iptal etme yetkisi yalnızca UEFA'da. Maçın iptaline ilişkin terör ve benzeri tehditler de bulunmuyor'' ifadelerine yer verildi.

        FEDERASYON RİSKE GİRMEME KARARI ALDI

        Öte yandan iddiaya göre Fransa Futbol Federasyonu, maçın iptali durumunda ne tür bir sonuç çıkacağına dair UEFA'dan yanıt istedi.Ancak böyle bir durumda yapılacak toplantının yetişemeyeceği gerekçesiyle Fransa Futbol Federasyonu'na cezaya dair bir cevap verilmedi. Fransa Futbol Federasyonu da riske girmeme kararı aldı.

        REKLAM

        Daha önce maça gitmesi planlanan Fransa Dışişleri BakanıJean-Yves Le Drian iseplanını iptal etti.Jean-Yves Le Drian dışında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da Stade de France'ta olmayacağı bildirildi.

        Bu akşam 21:45'te başlayacak Fransa - Türkiye karşılaşmasına 81 bin kapasiteli Stade de France ev sahipliği yapacak. Kapalı gişe oynanması beklenen maçta yaklaşık 30 bin Türk taraftarın da tribünlerde olması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ