Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fransa-Türkiye maçının Fransız basınında yankıları - Haberler - Futbol Haberleri
        1

        Fransız basını, A Milli Futbol Takımımızın, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile Paris'te 1-1 berabere kalmasına geniş yer ayırdı.

        2

        L'Equipe gazetesi, Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın Ay-yıldızlı kaleci Mert Günok hakkındaki, "Karşı tarafta dev bir kaleci olmasaydı istediğimiz sonucu alabilirdik" şeklindeki övgü dolu sözlerini okuyucularına aktardı.

        3

        Le Parisien gazetesi ise milli futbolcularımızın yaptığı asker selamını ön plana çıkartırken, grup liderinin de 1 ay sonraki Moldova maçında netleşeceğini vurguladı.

        4

        Öte yandan Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, A Milli futbolcularımızın golden sonra yaptığı asker selamıyla ilgili UEFA'nın bir yaptırım uygulamasını talep eden ifadeler kullandı.

        5

        Le Monde gazetesi de, karşılaşmada herhangi bir gerginliğin yaşanmadığını ifade ederek, siyasetin stadın dışında kaldığını yazdı.

        6

        Haberde ayrıca yaklaşık 40 bin Türk taraftarın statta harika bir atmosfer yarattığına değinildi.

        7

        Liberation gazetesi de Türk taraftarların, teknik direktör Şenol Güneş'in 'Futbolun güzelliği için iki takımı da alkışlayın' çağrısına uyduğunu ifade etti.

        8

        France Football, 'Mavililer, Türkiye karşısında tökezledi' başlığını kullandı.

        9

        Haberde Fransa'nın iyi bir futbol ortaya koyduğunu belirtilirken, 2020 Avrupa Şampiyonası için biraz daha beklemeleri gerekeceği vurgulandı.